Het inrichten van een stijlvol bachelor pad doe je zo!

CREDITS: Digistore24 | Unsplash

Nu je ouders nest, dat studentenhuis en misschien wel je relatie verleden tijd zijn, is het tijd voor een serieuze eigen woning. Er is nu toch geen vrouw in je leven waar je mee wilt hokken. Geen haast. Jij bevindt je namelijk nu in de optimale situatie om de droom van iedere man te verwezenlijken: het bezitten van een stijlvolle bachelor pad. 

Jouw eigen woonruimte waar jij helemaal je eigen gang kan gaan, maar vooral een shitload aan prachtige vrouwen kan ontvangen en verleiden. Die vrouwen zijn ondertussen wel wat gewend als het gaat om huizen – en vooral slaapkamers – waar zij worden ontvangen. Bij het binnenstappen van jouw vrijgezellenwoning heb jij de game gegarandeerd uitgespeeld.

Zo richt je een stijlvolle bachelor pad in

Jij hebt een eigen mancave hoog op je verlanglijstje staan. Allemaal leuk en aardig als je een partner hebt en samenwoont, maar aan een bachelor pad zal het nooit kunnen tippen. Die mancave is namelijk slechts een omgebouwde zolderkamer of garage waar jij met je vrienden geregeld een biertje wegtikt. Juist, jij en je vrienden. Geen vrouw die in deze ruimte wordt toegelaten.

In je bachelor pad worden er juist vrouwen uitgenodigd. Het is de perfecte spot om indruk op ze te maken en ze te verleiden met je stijlvolle smaak. Monden zullen openvallen van bewondering en je zal wel heel onhandig voor de dag moeten komen om het uit te laten lopen tot een mislukking. You got this! 

Mannelijke uitstraling

Veel vrouwen houden van een mannelijke uitstraling. Als zij binnenstappen en een fluwelen fauteuil, bloemetjesbehang en een ‘home is where the heart is’-schilderij in de kast zien staan, zullen zij toch even twee keer achter hun oren krabben. Donkere muren of een bakstenen muur creëren de sfeer die je wilt hebben in jouw woning. Een keer wat anders dan een standaard wit latexje, zoals RAL 9010. Combineer die donkere kleuren vervolgens met de juiste meubels. Een cognackleurige fauteuil, een uitgestalde whiskeycollectie en een persoonlijk schilderij als blikvanger van jouw bachelor pad. Binnen de kortste tijd heb jij een woning waar zelfs Harvey Specter u tegen zegt.

bachelor pad, Het inrichten van een stijlvol bachelor pad doe je zo!
Foto: Suits

Juiste materialen en kleuren

Een eigen stekkie hebben is fijn, maar van schoonmaken worden we niet zo vrolijk. Door het kiezen van de juiste materialen en kleuren zal jij je daar zo min mogelijk mee bezig hoeven te houden. Leer is toch wel de koning als het gaat om materialen die je handig kan schoonvegen of vlekbestendig zijn. Witte, crèmekleurige of ivoorkleurige meubels kan je beter in de showroom laten staan. Kies daarvoor in de plaats een houtskoolkleurige, zwarte of chocoladekleurige (hoek)bank.

Het kan zijn dat stoffen meubels je voorkeur hebben. Met behulp van de juiste behandeling zorg je ervoor dat vloeistof direct van de stof afloopt. Op die manier kunnen er nauwelijks vlekken op blijven plakken. Je kan dit zelf doen door een impregnerende spray te kopen. Desondanks blijft het verstandig om stoffen als wol en zijde te vermijden. Of je moet heel erg blij worden van uren schoonmaken

Raamdecoratie

De meubels bepalen voor een groot deel de sfeer in je huis, maar de finishing touch zit hem toch echt in de decoratie. Denk bijvoorbeeld aan matchende raamdecoratie in dezelfde kleuren als de rest van je interieur. Ga voor stijlvolle jaloezieën of meer landelijke shuttersOp die manier kies je zelf wanneer je wilt genieten van een prachtig uitzicht of juist wat meer privacy wilt als die ene meid langskomt in jouw bachelor pad. Het sfeerlicht wordt aangezet, de lamellen worden dicht gedraaid en de fles wijn wordt opengemaakt. Laat de nacht maar beginnen!

bachelor pad
Foto: Marcus Loke