Deze twee Amsterdamse panden zij momenteel de duurste huizen op Funda

Onze hoofdstad staat natuurlijk vol met prachtige grachtenpanden. Nu heb jij als koper de kans om twee prachtige rijksmonumenten aan te schaffen. De panden aan de Herengracht 518 en aan de Keizergracht 633 staan nu te koop op Funda.

Euro’s

Voor een kleine 15 miljoen euro ben je de trotse eigenaar van deze twee nostalgische panden in hartje Amsterdam. Dan denk jij misschien, waarom zou ik twee aparte huizen kopen? Nou, de tuinen van deze twee panden grenzen aan elkaar. Zo loop je zo van je ene naar je andere woning. Je krijgt er dan gelukkig ook nog een parkeerplaats bij, deze ligt aan de Reguliersgracht 14-16. De tuin die tussen de twee panden in ligt is een waar privé stadspark. Een heerlijke oase van flora midden in de Amsterdamse binnenstad.

Herengracht 518

Het eerste pand aan de Herengracht 518 stamt uit het jaar 1687. Een waar rijksmonument gelegen in de Gouden Bocht. De frontbreedte van de woning is ongeveer 14 meter. Daarmee is het echt een dubbelbreed grachtenpand. De tuin is wel 42 meter diep en ligt op het zuiden. Dit pand beschikt over een brede variatie aan kamers.

Keizersgracht 633

Het pand aan de Keizersgracht diende vroeger als koetshuis voor het pand aan de Herengracht. Dit pand heeft een tuin van 17 meter diep gelegen op het noorden. In de loop der jaren zijn de panden voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Zo heeft het Geelvink Museum er in gezeten. De panden zijn aan de buitenkant volledig gerenoveerd. Als je van een ouderwetse stijl houdt zit je met de binnenkant van de woningen goed. Als dit niet het geval is dan is er nog een hoop werk aan de winkel. Al met al een heerlijke plek in het hart van Amsterdam voor een ‘zacht’ prijsje van zo’n 15 miljoen euro.

Foto credits: Funda