Zo ziet het duurste grachtenpand van Amsterdam eruit

CREDITS: Van de Brink Makelaars

Het onmogelijke is toch mogelijk gebleken: er staat een stadspaleis aan de Herengracht in Amsterdam te koop. We hebben het hier over een een monumentaal grachtenpand en is het duurste huis in de hoofdstad op Funda. Wat je meer dan terecht zal vinden als je de foto’s bekijkt.

Herengracht 446 heeft meer dan 1.000 m² ter beschikking, tien slaapkamers, vijf woonlagen en niet geheel onbelangrijk: een grote tuin. Het huis van is een rijksmonument en met een breedte van 16,25 m één van de breedste dubbele huizen aan de Amsterdamse grachten.

duurste grachtenpand amsterdam
Foto: Van den Brink Makelaars

Het duurste grachtenpand van Amsterdam

Wat kost het duurste grachtenpand van Damsko dan? Voor 280.000 vers gedrukte briefjes van €50 is het pand van jou. Of terwijl: een schamele €14 miljoen. Een kleinigheidje als je het ons vraagt, want eerlijk is eerlijk je had toch niet verwacht dat er zoiets te koop zou staan aan de Herengracht?

Mocht je het geld hebben – why not? – en het willen kopen dan treed je een rijke geschiedenis binnen. Dit huis is namelijk in 1672 gebouwd door de Graeff, die destijds zevenmaal burgemeester van Amsterdam is geweest. Een man met een beetje kennis van zaken is daar gevoelig voor.

Lopend door dit pand weet je niet wat je ziet. Je loopt een hal binnen waar je u tegen zegt en daarna kom je bij een trap waar je eigenlijk al niet meer af wil. Met achttien kamers is het duurste grachtenpand van Amsterdam f*cking groot en valt je mond telkens weer open.

duurste grachtenpand amsterdam
Foto: Van den Brink Makelaars

Stijl

Ondanks dat het grachtenpand uit de 17e eeuw zie je als kenner in één oogopslag dat de gevel in de 18e eeuw is verbouwd. Alleen de Dorische deuromlijsting is nog uit Andries zijn tijd. Toegegeven wij moesten het hier op kantoor ook nog even gaan opzoeken.

Doordat we het gingen opzoeken kwamen we erachter dat die achttiende-eeuwse verbouwing ook verantwoordelijk is voor het interieur. We horen je denken: hoe dan in godsnaam? Nou dat is te zien aan de stuc reliëfs en roodmarmeren schouwen. Ook dat hebben we maar even ingetikt op Google, maar dan weet je het ook gelijk.

duurste grachtenpand Amsterdam, Zo ziet het duurste grachtenpand van Amsterdam eruit
Foto: Van den Brink Makelaars

Economische zaken gingen voor

Wat we nu terug zien in het huis zijn een aantal doodsaaie enorm grote kamers en kamers wat meer lijkt op een balzaal. Dit komt doordat er bijvoorbeeld ook banken in hebben gezeten die en het interieur hebben aangepast. Zonde in onze ogen, maar misschien ligt daar ook wel de uitdaging. Kunnen deze kamers ook weer de klassieke en veel mooiere stijl krijgen?

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…