Designparel: deze droomvilla is een met de Rocky Mountains

CREDITS: Elliman

Rust, reinheid en regelmaat. Drie woorden die eigenlijk niet meer in het woordenboek voorkomen. Iedereen heeft het f*cking druk; we hebben geen tijd meer voor onszelf. Daarbij komt ook nog eens dat we allemaal dicht op elkaar wonen. Een beetje zoals sardientjes in blik.

Is dat dan écht overal zo? Nope, er zijn uitzonderingen op de regel. Deze villa, genaamd Sanctuary at Gray Head, is de perfecte oplossing om in luxe tot rust te komen. Een droomvilla die één is met de Rocky Mountains. Wintersportliefhebbers opgelet: dit is heaven. 

Deze brute villa is de droom van elke wintersportman

Deze villa in Colorado is 11.825 vierkante meter(!) groot – ja, je leest het goed – en grenst aan het befaamde Telluride Ski Resort. Skiën en snowboarden leer je hier eerder dan lopen. Daarnaast heb je in jouw ‘achtertuin’ een natuurlijke schaatsbaan en verschillende meren waar je ouderwets kan gaan vissen. De villa is dus in één lijn ontworpen met het landschap van de Rocky Mountains, maar ook jij kan één worden met de natuur.

Droomvilla
Foto: Elliman

Welke slaapkamer ga je gebruiken?

Het huis, ontworpen door Aspen-architect Bill Poss, is geen lieverdje. We noemen het liever een bad ass villa met zes slaapkamers. In totaal is er ruimte voor achttien personen en twee personeelsleden. Voor zoveel mensen heb je natuurlijk ook ongeveer acht badkamers nodig, want: beter te veel dan te weinig.

Wat heeft het huis nog meer te bieden?

Deze absolute droomvilla wordt niet voor niks door ons aangekaart. Zo beschikt the mansion over een eigen sportschool om fit te blijven, en daarna kan je relaxen in de sauna. Of je kan na een dagje skiën genieten van de beste films op Netflix in je eigen thuisbioscoop.

Sanctuary at Gray Head is een walhalla voor mannen die nog jong van geest zijn. Er zijn namelijk meerdere spelruimtes met pooltafels en racespellen. Nadat je jezelf hebt uitgeleefd is het tijd voor een goede whisk(e)y in één van de bars.

Droomvilla
Foto: Elliman

One of a kind architectuur

Door het unieke design van deze villa heeft elke kamer een ander uitzicht. Je bent tenslotte in de Rocky Mountains, dus je móet genieten van de omgeving. Gelukkig weet de architect dat ook: vanuit je raam kan je het oosten én het westen zien. Aan de ene kant zie je het Ski Resort liggen en aan de andere kant je privé-forelvijver.

Hoeveel kost zo’n droomvilla?

Ben je gecharmeerd van dit optrekje? Helemaal top, maar dan is het wel tijd om je spaarrekening te checken. De villa Sanctuary at Gray Head heeft namelijk een prijskaartje van €20.400.840,- Het is nog te koop, dus als je de loterij hebt gewonnen weet je direct wat je met het geldbedrag kan gaan doen!

Foto’s: Elliman