Dit zijn de interieur trends van 2020

CREDITS: Credits: BigstockโŽชKasia Bialasiewicz

Wat kunnen we in 2020 verwachten aan woontrends? Aan welke trends moet jij je nú houden zodat je niet midden in het jaar wéér een geheel nieuw interieur moet kopen. Speel safe en bekijk eerst onze lijst met de interieur trends voor 2020.

De interieur trends van 2020

Ton sur Ton

Kleuren, we zien ze steeds vaker terug komen in het hedendaagse interieur. Een strak wit of een enkele lichte makkelijke kleur is zooo van vorig decennia. De trend ton sur ton, a.k.a. kleur op kleur, wordt een trend die we in 2020 vaker voorbij zullen zien komen. Begin stapsgewijs met wat kleur toe te voegen aan je interieur, door één kleur toe te voegen. Combineer vervolgens in deze ene kleur lichte en donkeren tinten.

Interieur trends 2020 Ton sur Ton
Foto: Jean-Philippe Delberghe⎪Unsplash

De kleuren van 2020

2020 wordt het jaar van de warme kleuren, de kleur rood is een perfecte kleur om het jaar warm mee te beginnen. Ga voor een donker rode muur en een licht rode stoel, voor het warme ton sur ton effect. Naast rood zullen we dé kleur van 2019 weer terug zien, spiced honey. De voorspelde kleuren van 2020 zijn ijsblauw en groen met een licht gele tint. Back to nature dus met deze kleuren.

Interieur trends 2020
Foto: Devon Janse van Rensburg⎪Unsplash

Wabi Sabi

Wabi Sabi, Japans voor de kunst van imperfectie. Een echte trend voor het eerste jaar van het nieuwe decennia. We kijken met zijn alle steeds vaker om naar duurzaamheid en vinden puurheid een steeds belangrijkere zoekterm worden. Met de puurheid van woonaccessoires komt eveneens de natuurlijkheid van het product naar boven, wat een rauw en stoer karakter aan jouw interieur geeft. Maar ook doormiddel van het gebruik van meer planten en meer groen, geef je jouw interieur een duurzaam en ‘groene’ draai.

Interieur trends 2020 Wabi Sabi
Foto: Bigstock⎪Kasia Bialasiewicz

Zelf meubels maken

Waarom het een ander laten doen als je het zelf beter kan? Zelf meubels of accessoires maken is meer voor je weggelegd dan je denkt. Een échte man heeft zo nu en dan tijd nodig om te klussen. Dit zit in onze genen en helpt je om uit de dagelijkse sleur te komen. Dus stop met zeuren pak je klauwhamer, de schroeftol, een waterpas en let’s begin!

Alles benutten in de kleine ruimte

We leven steeds vaker in een kleiner appartementje en hebben een kleine leefruimte waar we prima in kunnen overleven. De trend voor dit jaar is daarom ook om alles uit deze kleine ruimte te halen en multifunctionele meubels en woonaccessoires te gebruiken. Denk daarbij aan een modulaire opbergkast die ook gelijk als sierstuk van jouw woonkamer dient met een paar kamerplanten erin en de gaafste boeken.

Interieur trends 2020
Foto: Roman Mager⎪Unsplash

Ronder en voller

Recht is niet meer van deze tijd, ronde vormen kunnen tegenwoordig met alles. De afgelopen jaren zijn we in alles rondere en vollere vormen gaan omarmen. Ronde vormen zijn en cirkels zijn sierlijk, vrouwelijk en vernieuwend. Een ronde bank, eettafel of ronde hanglampen van Tom Dixon nemen sterk in populariteit toe, volgens Whoppah. Je hoeft niet gelijk je gehele interieur in ronde vormen aan te schaffen, tenzij je een ronde woning hebt, ofcourse! You spin my head right round, right round…

Art Deco

Het heeft precies 100 jaar geduurd en Art Deco is weer helemaal terug. Net na de eerste wereld oorlog, in 1920 begon de stijl beweging, Art Deco. Gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen zullen we deze stijl in 2020 terug gaan zien in de industriële en interieur ontwerpen. Gaat jouw interieur er net zoals het Chrysler building in NYC uit zien of ga je toch eerder voor een Ocean drive, Miami stijl?

Interieur trends 2020 Art Deco
FOTO: Wesley Tingey⎪Unsplash