Dit optrekje in Sao Paulo zorgt voor de ideale zomer

CREDITS: Fran Parente

Wat tot ongeveer 1870 nog een relatief kleine stad was, is inmiddels qua oppervlakte uitgegroeid tot de grootste stad van heel Amerika. Qua inwoners is het zelfs de grootste stad van het zuidelijk halfrond. Welcome to São Paulo! Deze miljoenenstad in Brazilië staat bekend om zijn hoge concentratie aan woontorens. De cijfers liegen er niet om: de stad heeft meer dan 18.000 gebouwen met minimaal 15 verdiepingen. Nu kan een appartement hoog in de lucht natuurlijk ook erg leuk zijn, maar onze voorkeur gaat uit naar iets meer groen.

Dit optrekje in São Paulo zorgt voor de ideale zomer

Meer privacy, grotere kamers en een tuin waar je u tegen zegt. Een privézwembad zal je immers niet gaan vinden op twintig hoog in het centrum van de miljoenenstad. Het volgende optrekje in São Paulo zal dan ook zeker prima vertoeven zijn. We moeten je wel direct teleurstellen: deze geweldige woning is helaas al bezet. Wellicht kan je met een grote koffer met geld het een en ander regelen, maar voor nu zullen we weg moeten zwijmelen aan de hand van de beelden.

optrekje in São Paulo, Dit optrekje in Sao Paulo zorgt voor de ideale zomer
Foto: Fran Parente

Immense renovatie

Het project werd geleid door Felipe Hess ArquitetosDit architectenbureau zorgde voor een immense renovatie. Muren, trappen en daken werden verwijderd en het buitenterrein werd flink onder handen genomen. Er kwam een nieuwe garage, zwembad, sauna én recreatiegebied die past bij het verdere interieur van de woning. Vanaf de buitenkant heb je de mogelijkheid om iedere verdieping te bereiken.

Wit werd gekozen als de overheersende toon van het ontwerp. Dit zie je terug in de Portugese mozaïekvloer van het buitengebied, op de binnen- en buitenmuren van het huis en zelfs op de metalen constructies. Binnen verbindt een grijze betonvloer de verschillende niveaus. Tijdens de sloop stuitte het team op een geribbelde betonplaat die zij passend aan het ontwerp hebben toegevoegd. Last but not least: vanaf de veranda kan je met een glijbaan of brandweerpaal direct naar de begane grond afdalen. Als je mij zoekt, ik lig bij het zwembad!

Foto’s: Fran Parente