Dit is de echte betekenis achter je dromen

CREDITS: Bigstock

Je valt en je schrikt wakker, je tanden vallen uit, of je geeft in je nakie een presentatie voor je collega’s. Ja mannen, stuk voor stuk zijn dit dromen je waarschijnlijk wel eens hebt gehad. Je wordt in paniek wakker, maar komt erachter dat het maar een droom was. Dromen zijn je onderbewuste gedachte. Deze gedachten hebben overdag door je hoofd gespookt. Maar wat betekenen deze dromen eigenlijk?

Dit betekenen jouw dromen dus echt

’s Nachts droom je ongeveer vijf keer per nacht. De ene ochtend weet je nog precies waar je over hebt gedroomd en de andere ochtend weet je van niets. Maar één ding is zeker. Die droom met de bloedmooie Margot Robbie wil je het liefst tot in de details herinneren. Hoewel alle dromen uniek zijn, hebben ze wel de neiging om bepaalde patronen te volgen. En wij vertellen je de diepere betekenissen achter deze gemeenschappelijke dromen.
pandapunten

Je valt

Deze droom heeft iedereen wel eens gehad. Dromen over vallen van een grote hoogte is heel normaal. Er is een populaire mythe dat als je de grond raakt, je in het echte leven zult sterven. Maar daar gaan we maar niet vanuit. Volgens veel droominterpretaties en studies zijn vallende dromen een teken dat iets in je leven niet zo lekker loopt. Misschien wordt het toch maar eens tijd om bepaalde keuzes te heroverwegen.
Dromen over vallen betekent vaak dat je ergens bang voor bent. Of het nu is dat je scharrelsituatie iets te serieus wordt of omdat je werkleven klote is. Vallen drukt vaak de behoefte uit om jezelf meer te laten gaan en meer te genieten.

Naakt zijn in het openbaar

Heb je ooit die ongemakkelijke droom gehad dat je poedeltjenaakt in je kantoor staat? No worries. Dromen over naakt zijn is niet gek. Dromen dat je naakt in het openbaar bent kan erop wijzen dat je letterlijk bang bent om je bloot te geven. 

Dromen dat je wordt achtervolgd

De droom dat je achterna wordt gezeten komt vaak voor. Zulke dromen betekenen dat je iets in je leven wilt vermijden. Je kan de droom nog beter begrijpen door te kijken wie jou aan het volgen is. Als je achtervolger een onbekend figuur is, kan dit een trauma uit het verleden zijn. Als je droomt over iemand met een ander geslacht kan het betekenen dat je bang bent voor de liefde of door een relatie uit het verleden.

Je partner gaat vreemd

Deze dromen kunnen zo écht voelen, dat je de volgende dag werkelijk pissig bent op je meisje. Maar het goede nieuws is dat deze droom niet betekent dat je vriendin inderdaad buiten de deur een pleziertje zoekt. Wel suggereert de droom dat iemand veel aandacht en tijd vraagt van je vriendin. Zulke dromen zijn dus een goede indicatie dat er misschien iets niet helemaal lekker gaat in je relatie
vreemdgaan
Foto: Bigstock

Je tanden verliezen

Dit is een welbekende droom van alle stressballen onder ons. Het verliezen van tanden kan meerdere betekenissen hebben. Zo kan het betekenen dat je je zorgen maakt over je looks. Maar het kan ook betekenen dat je simpelweg veel stress hebt. Ook kan deze droom aangeven dat het tijd is voor verandering.

Schreeuwen zonder stem

Je bent in je droom je stem verloren en kunt niet meer schreeuwen om hulp. Volgens experts kan deze droom een symptoom zijn van slaapverlamming. Tijdens de REM-slaap verlamt je lichaam. En voordat je wakker wordt kun je nog ‘half-dromen’.

Dromen over de dood

Deze droom is echt sh*t. De droom lijkt vaak zo realistisch dat je er oprecht verdrietig van wordt. Dromen over de dood staan vaak symbool voor het einde van iets belangrijks. Of het betekent dat je iemand moet loslaten. Als er iemand in de droom doodgaat, kan dit betekenen dat je een grote mijlpaal hebt bereikt. Zie het als een rouwproces voor wat je moet laten gaan. Als je droomt over je eigen dood is dit vaak een teken dat je plaatsmaakt voor een nieuw persoon in je leven. Normaal gesproken zie je de dood als het einde van het leven. Maar in dromen staat het juist voor een nieuw begin.

Seksdromen

Ja, deze dromen heb je het liefst elke nacht. Hoewel een goede seksdroom je dag eigenlijk al goed maakt, gaat dit eigenlijk zelden echt over seks. Meestal betekent een seksdroom dat je juist behoefte hebt aan een psychologische band in plaats van een lichamelijke band.
Als je de eerste drie woorden noteert die je binnenschieten als je aan die persoon denkt waarmee je seks hebt, dan kan je nagaan of je dat in het echte leven ook zou willen. De persoon waarmee je seks hebt in je droom laat zien wat je meer in je leven wilt zien.
fouten tijdens seks
Foto: W R
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…