De kracht van geur in huis

CREDITS: Mindaugas Norvilas | Unsplash

Soms loop je ergens binnen en is het eerste wat je opvalt de geur. Zeker in premium winkels, hotels en restaurants is de kans groot dat je dit ervaart. Het geeft de beleving net even dat extra zetje en laat jou helemaal op je gemak laten voelen. Zo’n geur wil je ook in huis.

Thuis besteden we hier echter een stuk minder aandacht aan en daar zou je verandering in moeten brengen. Niets beter dan een heerlijke geur in huis om je interieur helemaal af te maken.

Zo creËer je de ultieme geur in huis

Je neus is een belangrijk zintuig en geuren spelen een belangrijke rol in herinneringen en het dagelijks leven. Zo weet de poelier op de markt als geen ander hoe hij jou moet laten watertanden en brengt de geur van het ouderlijk huis jeugdherinneringen naar boven.

Geur in huis
Foto: Andi Rieger

Een goede basis voor geur in huis

Wanneer je een premium geur in huis wilt moet je beginnen met een goede basis. Het betekent dat je zo veel mogelijk geuren uit je huis wilt hebben, een vloerkleed of bankstel is de ultieme verspreider van mufheid. Daarom zul je deze eerst moeten neutraliseren. Dat doe je door er baking soda overheen te strooien, dit een nachtje te laten liggen en vervolgens op te zuigen met de stofzuiger. De baking soda trekt als een geurvreter alle nare geuren naar zich toe. Frisse meubels zijn het resultaat.

Tip van oma: Om nare geuren uit je huis te verwijderen kun je ook een open bakje met het spul in de woonkamer zetten, dit gooi je daarna gewoon in de afvalbak.

Dé geur voor in jouw huis

Nu de ongewenste geurtjes het huis uit zijn, is het tijd om de gewenste geur binnen te laten. Dit kun je op allerlei manieren doen en het internet staat er vol mee. Wat je sowieso moet doen is de Ambi Pur lekker laten liggen. Ga naar een goede zaak waar ze parfums of oliën voor in huis verkopen. Hier kun je je laten adviseren en ga je zeker met het juiste geur naar huis. Voor de toilet en badkamer kun je kiezen voor geurenstokjes.

Geur in huis
Foto: No Revisions

Afwisseling is key

Om ook zelf te blijven genieten van de geur wanneer je de voordeur cilinders ontgrendelt, is het key om te blijven afwisselen met geur in huis. Je went snel aan de geur die je vaak ruikt. Een voorbeeld hiervan is de parfum die je tijdens de ochtendroutine op doet. Na een uurtje ruik je de geur niet meer. Breid daarom het geurenpalet langzaam uit. Zo kun je kiezen voor een diffuser waarin je verschillende geuren kunt plaatsen. Ga je nog een stapje verder dan kun je per seizoen een selectie geuren maken. Fris voor de zomer en kruidig voor de winter.

Geur in huis - MANIFY
Foto: Volant