Tien next-level bachelor pad hacks

Het aankleden van je huis. We hebben het er al vaker over gehad. Blijft een ‘dingetje.’ Want ergens heb je helemaal geen zin om daar mee bezig te zijn. Aan de andere kant wil je dat het er goed uitziet, bijvoorbeeld in het geval je gasten over de vloer hebt. Misschien heb je een partner die hierover meedenkt?

Tien tips om je huis goed onder handen te nemen

Mocht dat niet het geval zijn, is dat juist des te meer reden om er eens even flink voor te gaan. Als je iemand ontmoet, en diegene komt voor de eerste keer over de vloer… Dan moet het er wel strak uitzien natuurlijk. Daarom: tien simpele interieurtips om jouw vrijgezellenhok om te toveren naar een heus paradijsje.

#1 Breng er een beetje kleur in

Misschien wel het meest belangrijk: kleuren. Hiermee kun je heel snel de mist in gaan, maar ook heel snel iets moois creëren. In de mist kun je onder andere gaan door de verkeerde combinaties te maken. Maar over het algemeen levert het toevoegen van kleur al snel op. Denk aan bijvoorbeeld kussens, maar ook met planten of schilderijen voeg je al snel wat kleur toe.

#2 Creëer sfeer in je huis met verlichting

De manier waarop je je huis verlicht is natuurlijk heel bepalend voor de sfeer en de uitstraling. Investeer op dit gebied een keer grondig en je hebt lange tijd profijt. Denk daarnaast ook aan de meest sfeervolle verlichting die er bestaat: kaarsen.

#3 De televisie is niet het centrale punt van je huis

“Als je geen tv hebt, waar staan je meubels dan naartoe gericht?” Bij Friends liefhebbers gaat er misschien een lampje branden bij deze uitspraak. Juist, Joey Tribbiani zei dit ooit eens in deze legendarische serie. Kijk, Joey vergeef je dit gewoon. Maar over het algemeen zeggen wij: don’t be that guy. Zorg ervoor dat de tv niet hét centrale punt is waar alles om draait. Geldt voor zowel de huiskamer als de slaapkamer.

#4 Niks voor de ramen = no go

Je raam afplakken met dozen of kranten hoort alle in films als American Pie thuis. Een beetje man zorgt ervoor dat hij privacy heeft als het nodig is. Dat is easy om voor elkaar te boksen met bijvoorbeeld houten jaloezieën of gordijnen.

#5 Groen

Deze kwam al even voorbij. Planten en andere groene zaken zijn altijd een goed idee. Ze geven je inrichting meteen een beetje kleur mee, en het is ook nog eens bewezen dat het goed is voor de geest en gezondheid om plantjes in huis te hebben. Vraagt ook zeker wel om een beetje dedication, goed verzorgen en zo, maar dat moet je er voor over hebben.

#6 Keuken

Deze ruimte is heel makkelijk om een beetje te upgraden. En gelijk ook belangrijk. Met een goed aangeklede keuken maak je indruk. Je moet dan immers haast wel verstand hebben van koken en lekker eten. Zorg hier dus voor de juiste tools. Denk bijvoorbeeld een mooi messenset, of een espressomachine. Vergeet trouwens ook in de keuken je groene additions niet.

#7 Spulletjes aan de muur

Ook deze is al even voorbij gekomen. Voorkom dat je overal door het huis alleen maar kale witte muren hebt. Voorkom ook dat je dat gaat oplossen door een hele hoop posters of iets dergelijks op te hangen. Mag wel een beetje natuurlijk, maar kijk ook naar de optie foto’s laten afdrukken en inlijsten. Word je ook gelijk elke dag aan leuke momenten of mensen herinnerd. Overigens zijn spulletjes niet alleen voor op de muur aan te raden, maar ook gewoon spulletjes in het algemeen. Denk bijvoorbeeld aan boeken. Straalt ook iets uit.

#8 Vloerkleed

Hele simpele dit, maar levert wel gelijk op. Gooi gewoon een vloerkleed in je huiskamer en de sfeer neemt gelijk met honderd procent toe. Hier hoeven we ook niet meer over te zeggen.

#9 Opgeruimd staat netjes

En dan nog even een no-brainer. Het valt of staat allemaal met de mate waarin je huis netjes is. Je kunt het nog allemaal zo goed doen, maar als je niet opruimt heb je er alsnog niet veel aan.

#10 Rondom het huis

Houd de zaakjes rondom het huis ook goed op orde. Stel dat je een voortuin hebt bijvoorbeeld, is het leuk om dit ook goed te onderhouden. Dit is immers de entree tot jouw tempel. Het eerste wat je gasten zien dus. Is gewoon zonde als het daar dan een oerwoud is. Misschien heb je geen tuin, maar wel een balkon of dakterras. Ook dit is een spot die zeker de moeite waard is om netjes te houden. En om een beetje sfeer te creëren.