Dit minimalistische appartement van 16m2 heeft alles wat je nodig hebt

CREDITS: Marwan Harmouch

Als student wist je niet beter dan dat je een kamer had van 10m2 waarin alles gebeurde. Een bed, kast en bureautje namen zo goed als alle ruimte in beslag. En wanneer je echt pech had moest je er zelfs ook nog koken. Tegenwoordig is het niet alleen voor studenten maar ook voor volwassenen de nieuwe manier van leven. Een micro appartement is steeds vaker te vinden in grote steden zoals New York en Tokyo, maar ook in Nederland.

Appartement van 16m2 heeft écht alles

Doordat er bijna geen woonruimte meer te vinden is in de grote steden hebben architecten hier wat op bedacht. Waarom zou je niet in een kleine ruimte, efficiënter kunnen wonen? Geen grote eetkamers of game rooms maar juist extra verdiepingen en innovatieve meubels.

Dit 16m2 ‘grote’ appartement is midden in het centrum van Beiroet, Libanon te vinden. In één ruimte is zowel het bed, de bank, een eettafel, de keuken en een badkamer te vinden. De ontwerper maakt vooral gebruik van witte en lichte materialen waardoor het groter over komt.

Het appartement is op verschillende manieren aan te passen. Zo kan je het aanrecht vergroten, waardoor je een eettafel creëert. En is er nagedacht over genoeg opbergruimte zowel onder de bank als het bed.

micro appartement
FOTO: Marwan Harmouch

De ontwerper Elie Metni is architect maar ook productontwerper. De producten die hij ontwerpt zijn vooral geschikt om kleine ruimtes efficiënt in te richten. Bij de inrichting van woningen, maar ook winkels maakt hij vooral gebruik van een minimalistische stijl.

In Nederland is dit fenomeen ook steeds meer opkomst. Het is eigenlijk een soort Tiny House maar dan geschikt voor de stad. Door de enorm hoge huurprijzen is het niet voor iedereen weggelegd om in het centrum te wonen. Deze micro appartementen zijn hiervoor een goede oplossing.

Heb je nu zelf ook een appartement met weinig vierkante meters? Dan hebben we nog een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Creëer een splitlevel – de vloeren verspringen een halve verdiepingshoogte ten opzichte van elkaar – waardoor je vloerruimte overhoud;
  • Materialen en kleuren kunnen ervoor zorgen dat je ruimte optisch groter lijkt. Zo is wit vaak je beste vriend maar ook grote tegels en glas kunnen hierbij helpen;
  • Denk na over verticale mogelijkheden om spullen op te bergen zoals bijvoorbeeld met planken maar ook aan smalle, hoge kasten;
  • Ga voor modulaire meubels, deze bestaan uit losse onderdelen of opbouwende elementen waarmee je eindeloos in opstelling kan variëren.

Check hieronder verder de foto’s hoe tof het eruit kan komen te zien!

FOTO: Marwan Harmouch
micro appartement
FOTO: Marwan Harmouch
micro appartement
FOTO: Marwan Harmouch
Total
0
Share