10 dingen om te doen als je in quarantaine zit

CREDITS: Unsplash | Christopher Lemercier

We maken geen grappen meer. It’s time to talk business: wat voor dingen kun je doen als je in quarantaine zit? Het coronavirus verspreid zich als een olievlek over heel Nederland. Waar het begon in Noord-Brabant zijn ook de eerste besmettingen in Groningen geconstateerd. We bieden de mensen die twee weken in quarantaine worden gestopt een helpende hand.

10 dingen om te doen als je in quarantaine zit

Netflix uitspelen

Een aanrader voor alle mannen onder ons: speel heel Netflix uit. Voel jezelf als Tommy Shelby door de hele serie Peaky Blinders in een keer te kijken of ga terug in de tijd met tien seizoenen Friends. Omdat twee weken aan een stuk entertainment checken gaat vervelen, raden we aan om ook docu’s en series te bekijken met inhoud. Hierdoor krijg je zin om te gaan ondernemen en ga je vol goede moed weer aan de slag.

quarantaine
Foto: Thibualt Penin

Een schone lei

Geen smoesjes meer: nu heb je genoeg tijd om alles schoon te maken. Van je garderobe opruimen en afstoffen tot aan de keukenkastjes poetsen. Elke hoek van het huis kun je nu meepakken. Geen leuke klus om te doen maar de kans is groter dat je het nu doet dan na een dag op kantoor. Trust us, je gaat hier plezier van hebben.

Maak jezelf lekker

Dat je nu niet weg mag wil niet zeggen dat je over vier maanden ook thuis moet blijven. Plan samen met je vrienden of vriendin alvast de volgende trip en kijk er alvast naar uit. Het maakt de tijd dat je thuis moet zitten een stuk draaglijker. Je hebt nu de tijd om alvast een goedkoop vliegticket te snipen.

Lezen maakt slimmer

Draai het virus om in iets positiefs: het is perfecte manier om eindelijk die biografie of dat wetenschappelijk onderzoek te lezen. Het is bewezen dat lezen je slimmer maakt en twee weken thuis is een mooie gelegenheid om niet achter een beeldscherm te kruipen. Met een goed boek kun je jezelf uren per dag vermaken en gaat de tijd een stuk sneller. Op basis van een artikel dat we eerder schreven hebben we vier inspirerende biografieën geselecteerd voor je:

quarantaine
Foto: Oladimeji Ajegbile

Back in time

Pak alles erbij wat nostalgische gevoelens bij jezelf naar bovenhaalt en go back in time. Niets is te gek: pak oude foto’s erbij of check de filmklassiekers die je hebt liggen. Normaal gesproken heb je hier geen tijd voor, maar nu wel. Het brengt een positieve sfeer met zich mee, want vroeger was alles beter.

In de pen klimmen

De hele dag op een toetsenbord rammen kun je inmiddels wel. Het is tijd om ouderwets dingen op te schrijven. Twee weken in quarantaine zorgt ervoor dat je tijd hebt om eindelijk eens al die ideeën in je hoofd zitten uit te schrijven. Leg je laptop aan de kant en pak een pen erbij. Begin gewoon lukraak wat dingen op papier te zetten en maak het steeds specifieker. Misschien komt er iets uit wat je op het werk kan pitchen bij je baas.

quarantaine, 10 dingen om te doen als je in quarantaine zit
Foto: Devin Edwards

Proeverij

De kans is groot dat je een aantal flessen wijn en verschillende soorten speciaalbier in de kast hebt staan. Zonde toch? Organiseer daarom een proeverij voor jou en je vriendin. Probeer alles uit wat je nog in huis hebt en jullie hebben gegarandeerd een leuke avond. Kleine kanttekening: mocht je jezelf écht niet goed voelen, don’t drink. Voel je jezelf weer een beetje beter dan kunnen we ons voorstellen dat een goed glas wijn er wel weer ingaat.

Get fit

Don’t leave your house is geen vrijbrief om op je luie reet te gaan zitten. Ook thuis kun je fit worden of blijven door work-outs te doen waar je de sportschool niet voor nodig hebt. Het hoeft niet alleen bij opdrukken en sit-ups te blijven. Je kan thuis easy een aantal verschillende sporten uitproberen met behulp van fitness apps. Gebruik je tijd dus nuttig, als je jezelf goed genoeg voelt, en zie het als een kans om te beginnen met sporten.

Lees ook:
Dit zijn veruit de beste work-outs voor thuis

Get smarter: zelfontplooiing

Besteed tijd aan zelfontplooiing. Het is niet voor niets de bovenste laag in de piramide van Maslow. Bekijk bijvoorbeeld veel tutorials op YouTube of luister podcasts waar je slimmer van wordt. Laten we een voorbeeld geven: je bent bezig met fotografie maar je kan jezelf nog verbeteren in photoshop. Dan is deze tijd ideaal om jezelf daarin te verdiepen en langere tutorials te bekijken. Voor elk vakgebied en op verschillende niveaus kun je voor jou relevante onderwerpen opzoeken.

De nieuwe Spotify-king

Elk feest krijgt wel een moment dat iemand roept: ‘next!’ Een vervelend moment voor de host. Gebruik de tijd dat je in quarantaine zit optimaal door voor uiteenlopende feesten een lijst aan te maken op Spotify. Met een druk op de knop neem je de muziek over op het feest en ben jij de hero voor de rest van de avond.

Mocht je dus onverhoopt in quarantaine worden geplaatst: maak er het beste van! Dat willen we je meegeven. Er is genoeg te doen, stilzitten is te voor de hand liggend.

quarantaine, 10 dingen om te doen als je in quarantaine zit
Foto: Adam Rakús