Zo moet je je slaapkamer inrichten voordat je iemand uitnodigt

Ken je dat gevoel dat je in het restaurant in het saaiste hoekje van allemaal bent gezet? Nou dit is precies zo wanneer je jouw scharrel meeneemt naar die suffe slaapkamer van je. Raar dat je zo weinig tijd en aandacht steekt in een ruimte waar je een derde van je leven slijt, zo niet langer. Tijd om eens een frisse wind door die slaapkamer te halen zodat die weer helemaal kaar is voor 2020! New year, new me, new bedroom.

Je slaapkamer inrichten doe je zo!

Je kunt ter inspiratie langs een meubelzaak, maar daar kom je waarschijnlijk alleen bedden tegen met meer kussens dan matrassen. Wij snappen dat je daar niet op zit te wachten. Een mannelijke slaapkamer ziet er robuust en stijlvol uit. Hier moet je op letten!

Kleuren en materialen

Bij het inrichten van een slaapkamer zijn kleuren en materialen erg belangrijk. Nu willen we geen slaapkamer vol pastelkleuren en 50 tinten roze, maar donkere industriële kleuren die bijdragen aan de rust in de slaapkamer. Zo doen zwart-, grijs- en blauwtinten het goed in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout. Maar ook ruwe bakstenen, staal, glas en beton mogen terugkomen in jouw slaapkamer.

Pièce de résistance

Je bed heeft een prominente plaats in je slaapkamer en bepaald daarmee voor een groot deel de look & feel van jouw slaapkamer. Kies daarom een bed wat hierbij past. Hierbij geldt: keep it simple. Kies een kleur van je dekbedovertrek die goed past bij de andere kleuren die je hebt gebruikt. Omdat het een groot oppervlak is, heeft het veel invloed op de inrichting. Ook het materiaal van je bed past weer bij de materialen die je hebt gekozen in je interieur. Hout is hiervoor vaak een goede keuze.

Opbergmogelijkheden

Wanneer je geen kamer over hebt om al je kleren in te hangen zijn er allerlei alternatieven. Kledingkasten zijn hiervoor het beste, omdat je ze tegenwoordig helemaal kunt samenstellen naar jouw wensen. Of je nu kiest voor een deel waar je je kleding kunt ophangen, een lade voor je dassen en een handige organizer voor jouw horlogecollectie, of juist iets totaal anders. Het kan er tegenwoordig allemaal in worden gemaakt. Super handig als je die grabbelton beu bent!

Persoonlijke details

Zonder persoonlijke touch blijft jouw slaapkamer toch wat kil en saai. Door persoonlijke details wordt het echt jouw slaapkamer waar je trots op bent! Zo kun je bijvoorbeeld jouw favoriete gitaar aan de muur hangen als je erg van muziek houdt. Ben je een mountainbiker, dan is het op hangen van je fiets ook erg tof!

Gadgets

Wat is een mannenslaapkamer zonder de juiste gadgets. Zo heb je sowieso een lekker audiosysteem in je slaapkamer om goed wakker te worden of om de juiste vibe te creëren als je vrouwelijke wederhelft op bezoek is. Ook is slimme verlichting een aanrader. Denk bij het aanschaffen van verlichting of deze voor de sfeer is of een andere functie heeft. Wil je nog een keer je outfit checken? Dan wil je meer licht dan wanneer je op het punt ligt om te slapen, denk hierover na! Hierbij wat inspiratie:

 

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…