Voyager Station Space Hotel

CREDITS: Voyager Station

De wereld is te klein. Dat werd al duidelijk toen Neil Armstrong op 20 juli 1969 zijn eerste stapjes op de maan zette. Toen was dat revolutionair, nu is dat (bijna) dagelijkse kost. Gelukkig blijft de mensheid niet stilstaan. Er worden steeds meer bizarre projecten ontwikkeld. En daar is het Voyager Station Space Hotel er één van. Vanaf 2026 is het mogelijk om met je maten de aarde te zien vanuit een wielvormig hotel. In de ruimte.

Voyager Station Space Hotel

Je kunt jezelf waarschijnlijk niet eens voorstellen. Je hebt alle mogelijkheden die je ook zou verwachten in een resort, maar dan zonder zwaartekracht. Denk daarbij aan een restaurant, bar, fitnessruimte, genoeg slaapkamers voor 400 gasten, een bioscoop (beetje overbodig, maar goed) en een uitgaansgelegenheid. Terwijl jij aan het nippen bent van je heerlijke glas Glen Dronach ben je ook nog eens aan het zweven rondom de planeet. De perfecte vakantie om nooit te vergeten.

Voyager station space hotel, Voyager Station Space Hotel
Foto: Voyager Station

Alles digitaal

Hét vlaggeschip van de toekomst wordt aangekleed door digitale muurkunst. Terwijl je jouw dinner gaat bestellen aan een digitale interactieve tafel. Menselijke obers? Nee joh, robots komen het eten brengen. Het klinkt een beetje onwerkelijk, maar in 2025 gaat de verbouwing toch echt beginnen.

Er hangt wel een duur prijskaartje aan. Verrassend… Een driedaagse reis met het Voyager Station Space Hotel gaat je namelijk $5 miljoen kosten. Tja, als je het dan toch in een oude sok hebt liggen.

Vliegend cruiseschip

Het hotel is in de stijl van een cruiseschip dat boven de atmosfeer zweeft. Het hotel wordt gebouwd door het bouwbedrijf Orbital Assembly Corporation. Het interieur van het hotel zal je waarschijnlijk verbazen. Het leven op aarde wordt naar de ruimte gehaald. De passagiers kunnen dus genieten van gewone bedden en douches.

Er zullen je wel een aantal verrassingen te wachten staan. Er zijn plannen om ‘ruimtevoedsel’ te serveren in het restaurant van het hotel. Een hamburger in de kleur én in de vorm van Saturnus of bolletjes ijs die je doen denken aan alle andere planeten. Al met al moet dit de dikste ervaring worden die de mensheid ooit heeft meegemaakt, toch?

Foto’s: Voyager Station