Voeding | The Bookshelf #9

CREDITS: Ella Olssen | Pexels
Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: Voeding

Voeding

De tijd dat je alles naar binnen kon schuiven, zonder erbij na te denken is nu wel voorbij. Een beetje op je voeding letten is nodig om al die uurtjes in de gym iets waard te laten zijn. Zeker wanneer je ieder weekend je portemonnee weer ergens op de bar leegt.

Er zijn een heleboel boeken geschreven over vasten, diëten en voeding in het algemeen. De schijf van vijf kennen we wel, maar tegenwoordig kun je die wel overboord gooien. Hoe jij in het weekend kan leven als een god in Frankrijk en doordeweeks alle niveaus weer op pijl krijgt lees je deze week in The Bookshelf!

De dr. Ludidi Vastenmethode – Samefko Ludidi

Intermittent fasting is helemaal hot and happening! Dr. Ludidi ontwikkelde een manier van intermittent fasting die voor iedereen toegankelijk is. Wil je afvallen, je fitter voelen of betere sportprestaties halen, voor ieder doel is er een manier van vasten. Dr. Ludidi laat ook zien hoe ons huidige eetpatroon tot stand is gekomen en waarom we het lastig vinden een gezond voedingspatroon vol te houden. Zo helpt hij je beter begrijpen wat eten met ons lichaam doet en waarom we bepaalde keuzes maken.

VET belangrijk – Mariëtte Boon

Vet heeft in ons dagelijks leven een slechte naam, maar het is een belangrijk orgaan in ons lichaam. Orgaan? Ja! Vet is een orgaan en verdomde onmisbaar. Het zorgt voor hormonen en voorziet ons van energie als we te weinig hebben gegeten. In het boek VET belangrijk laat Mariëtte Boon samen met Liesbeth van Rossum zien hoe belangrijk vet is voor ons lichaam. En ook wat andere dikmakers zijn.

Het keto-dieet – Martina Slajerova

Door je lichaam geen koolhydraten te geven maar juist vetten en eiwitten raakt je lichaam in ketose. De lever gaat dan keto-lichamen aanmaken om het koolhydraten tekort op te vullen. Hierdoor verlegt je stofwisseling de focus van glucose (de hoofdenergiebron van koolhydraten) naar vetverbranding. Je hebt minder honger, schommelingen in je bloedsuikerspiegel en verliest geen spiermassa. Win-win!

The Carnivore Diet – Shawn Baker

Dit is het dieet wat we allemaal willen volgen. The Carnivore Diet legt met wetenschappelijke kennis van nu uit waarom we zo ver zijn gekomen met ons vleesgericht eetpatroon. Ook neemt Shawn Baker misvattingen weg over dit dieet. Het eten van vlees kan juist zorgen voor enorme fysieke prestaties!

Week Light – Donna Hay

Door de week wil je gezond eten, maar daar heb je niet altijd tijd voor. De diepvriespizza ben je na twee dagen wel beu en het is tijd voor lekker eten wat ook gezond is. In Week Light vind je snelle en eenvoudige recepten met groenten in de hoofdrol. Deze zullen je voorzien van voldoende energie en heerlijke smaken om de dag door te vliegen.

Steeds meer mannen zijn bezig met voeding en dat begrijpen wij wel. Je kunt nog zo veel gewicht door het dak gooien, maar als je vervolgens je calorieën weer aanvult bij de FEBO, gaat het hem gewoon niet worden.

Kies een dieet wat bij jou past en houdt je eraan! Dan kun je in het weekend gewoon de bloemetjes buiten zetten, zonder daar al te veel last van te hebben. Smakelijk!

Voeding