Nieuwe crisis: vervuiling zorgt ervoor dat je penis krimpt

CREDITS: Bigstock

We hebben slecht nieuws. Iedere crisis is er een te veel, maar nu heeft het écht invloed op jou. De wereldwijde milieuvervuiling zorgt er namelijk voor dat je penis krimpt. Oei. Dat de mens slecht bezig is in de categorie ‘milieu’ is duidelijk. Nu hebben we dus een goede reden om er écht iets aan te doen. Naast alle duizend andere redenen natuurlijk…

Je penis wordt dankzij de vervuiling steeds kleiner

Milieuwetenschapper Shanna Swan is de dame die ons heeft gewaarschuwd. Er worden steeds meer baby’s geboren met kleinere penissen. In haar boek vertelt ze hoe we geconfronteerd worden met het gevolg van de toenemende vervuiling.

In het boek Count Down brengt ze een paar shocking feiten aan het licht. Eén feit lichten wij even uit. Onze penissen krimpen en het geslachtsorgaan gaat minder goed werken. Swan beweert dat de reden achter deze shit ftalaat is. Dit is een chemische stof die wordt gebruikt bij het maken van kunststoffen. De stof zorgt ervoor dat plastic flexibel is. Ftalaat heeft invloed op het hormoonstelsel van de mens. Lekker dan.

water- penis
Foto: Jonathan Cooper

De foetus en ftalaten

Onze gemoderniseerde wereld bedreigt onze waardevolle zaadcellen. Klinkt extreem, en dat is het ook, maar in de verre-verre toekomst kan het wel gebeuren Swan legt uit dat wanneer een foetus wordt blootgesteld aan ftalaten, de baby met kleinere penis geboren kan worden. Ftalaat wordt overgedragen in speelgoed en voedsel. Het verstoort de natuurlijke productie van hormonen en schaadt zo onze ontwikkeling. De grote hoeveelheid chemische stoffen in dagelijkse producten zou daarnaast ten koste gaan van je libido, plus de vruchtbaarheid van vrouwen.

Wat kan je eraan doen?

Even rustig aan doen met plastic gebruiken natuurlijk. Biologische producten worden je nieuwe beste vriend, want die bevatten vaak minder plastic. De toekomstige beste vriend van jouw zoon moet toch wel een beetje op ware grootte blijven? Inderdaad… Nog een tip: kook een keer extra in de week. Zo voorkom je dat jouw eten met ftalaten in aanraking komt via voedselverpakkingen. Deze keer doe je het niet alleen voor het milieu, jongeheer.

koken-penis
Foto: Cottonbro