Eten op buitenaards niveau: Uber Eats levert bestelling in de ruimte

Na een lange werkdag plof je uitgeteld neer op de bank. Het laatste waar je dan nog zin in hebt is uitgebreid een maaltje voor jezelf koken. Des te chiller dat platformen als Uber Eats er zijn om jouw maaltje gewoon thuis af te leveren. Daarmee kroon je jezelf tot gelukkigste man op aarde.

Ongelofelijk, maar waar

De gelukkigste man op aarde“… Volgens Uber Eats klonk dat nog niet overtuigend genoeg. Daarom bezorgden zij afgelopen week voor het eerst voedsel in de ruimte. Daarmee maakten ze de astronauten niet de gelukkigste mannen op aarde, maar van het hele heelal.

Uber Eats, Eten op buitenaards niveau: Uber Eats levert bestelling in de ruimte

Hoe surreëel het ook klinkt, deze stunt is echt waar. Op 11 december bracht Uber Eats samen met Japanse ondernemer Yusaku Maezawa kant-en-klare Japanse gerechten aan de astronauten in het International Space Station. Van Uber Eats zijn we heerlijke burgers, pizza’s, pokebowls and so on gewend, maar dat werkt natuurlijk niet als de klanten zich buiten de dampkring bevinden. De gerechten bestonden dan ook uit kant-en-klare makreel in miso, rundvlees in zoete saus en gestoofde kip en varkensvlees uit blik. Eerlijk is eerlijk, dat is voor de astronauten een heerlijke afwisseling van het standaard ruimtevoedsel dat ze krijgen.

Bezorging van vijf sterren voor Uber Eats

De bezorger van het eten, ondernemer Yusaku Maezawa zelf, schoot vanaf Kazachstan de lucht in voor een 12-daagse trip naar het International Space Station. Wacht, twaalf dagen voor één bezorging? Die had van ons absoluut geen vijf sterren ontvangen hoor. Enfin, we moeten wel in ons hoofd houden dat het de bezorger bijna 80 miljoen koste om zijn bestelling af te leveren. Een prijzige bezorging dus, maar Uber Eats is nu wel de eerste bezorgdienst die een bestelling heeft geleverd buiten aarde. Ruimtepakkie af voor deze prestatie hoor.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…