Knetterharde serie Gangs Of London krijgt officieel een tweede reeks

Gangs of London ‘het moderne broertje van Peaky Blinders’ krijgt officieel een tweede reeks van Sky. De recordbrekende serie was zo’n succes dat de makers het eigenlijk wel verplicht waren aan de fans. Vooral de eigentijdse kijk op het gangster-genre en de brute vechtscènes uit de serie zijn worden geprezen door liefhebbers.

Gangs Of London krijgt officeel een tweede reeks

Seizoen 1 van Gangs of London had de grootste lancering van een Sky Original-drama in de afgelopen vijf jaar. De openingsaflevering van de serie trok alleen al meer dan 2,23 miljoen kijkers. Hiermee steeg de serie qua cijfers boven knallers als Tsjernobyl en Save Me uit.

Gangs of London is een serie met keihard geweld en héél veel brute scènes die op je netvlies blijven staan. Met acteurs zoals Ray Panthaki, Joe Cole en Lucian Msamati kan dat bijna ook niet anders. Ze hebben in de eerste tien afleveringen een verpletterende indruk achtergelaten.

Zai Bennett, UK’s Managing Director of Content, geeft aan dat hij wel een tweede reeks moest uitbrengen: “Not only is Gangs of London Sky’s most binged premiere box-set this year, it’s the biggest original drama launch on Sky Atlantic of the past five years.”

De Director of Content heeft aangegeven dat de tweede reeks waarschijnlijk in het jaar 2022 op de buis komt.

, Knetterharde serie Gangs Of London krijgt officieel een tweede reeks

Het verhaal

Pas op: kleine spoiler! In een interview zegt Bennett ook: “It’s dark, dangerous and we are thrilled it is coming back for a second series. Will the Wallace family rise again, will the Dumanis remain loyal to their new allies and who is Elliot really working for?”

Dit zijn vragen van fans die in het eerste seizoen nog niet duidelijk zijn geworden. Bennett probeert hiermee alvast de geruchtenstroom aan te wakkeren.

Voor wie nog niet bekend is met Gangs Of London: Het verhaal gaat over de stad London dat wordt verscheurd door internationale bendes en een turbulente machtsstrijd. In de wordt een ‘sudden power vacuum’ gecreëerd doordat het hoofd van de machtigste misdaadfamilie van Londen wordt vermoord. In de trailer van seizoen 1 wordt snel duidelijk waarom je deze ‘moderne Peaky Blinders’ moet zien:

https://www.youtube.com/watch?v=4CJ5p4XisHs