Top 10: dit zijn de best bekeken Netflix-Originals

Netflix is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We kunnen eigenlijk niet zonder. Je wordt moeiteloos voorzien van de bruutste films en series. Netflix blijft ook steeds verbazen met de Originals die ze produceren. En daar zijn we maar al te blij om. De streaminggigant brengt daarom een top 10 uit met de meest bekeken films die ze zelf hebben geproduceerd. Er staan een paar kaskrakers in het lijstje die écht niet gemist mag hebben. Check it out.

Top 10 meest bekeken Netflix original films

10. The Midnight Sky

George Clooney voert de lijst aan met The Midnight Sky. Deze Original is 72 miljoen keer bekeken op Netflix. Clooney speelt de rol van wetenschapper Lofthouse in een bloedstollend verhaal waarbij de wereldbevolking is weggevaagd door een nucleaire oorlog. Lofthouse doet er alles aan om de mensheid te redden en een tweede kans te geven. En Clooney vervult deze rol als een baas.

9. Army of the Dead

Deze film staat eigenlijk gelijk met ook 72 miljoen views. Deze film staat echter pas een maand op Netflix en verdient daarom een plekje hoger in de ranglijst. Onder regie van Zack Snyder is het eigenlijk geen verrassing dat deze film zo goed scoort. Die naam staat namelijk garant voor een hit. Zeker kijken dus.

8. Project Power

Project Power staat op plek acht met 75 miljoen weergaven. De film heeft Jamie Foxx in de hoofdrol waarbij hij de strijd aan gaat met een mysterieuze nieuwe pil. Deze pil geeft je superkrachten voor een aantal minuten. Je komt er alleen pas achter wat voor krachten dit zijn nadat je deze pil hebt ingenomen. En dat levert een boel bizarre maar ontzettend brute beelden op.

7. Enola Holmes

Deze Original staat misschien niet op het lijstje van elke man. Maar toch is deze 76 miljoen keer bekeken. De film gaat over het jongste zusje in de Holmes familie. Ze groeide op samen met haar moeder die plotseling verdween. De hulp van haar oudere broers wordt ingeschakeld om het mysterie op de lossen. Maar als Enola erachter komt dat de broers meer bezig zijn met haar toekomst dan met het zoeken van hun moeder, gaat ze zelf op pad. En dan blijkt dat ze toch flink badass kan zijn.

6. The Old Guard

Een mix van brute actie en een tikkeltje fictie zet deze film op de zesde plaats met 78 miljoen weergaven. Het gaat over een groepje onsterfelijke huurlingen die zichzelf kunnen genezen. Tijdens een missie wordt deze kracht echter blootgesteld. En nog een reden om te gaan kijken, de nog altijd wonderschone Charlize Theron speelt de hoofdrol.

5. Murder Mystery

Stop Jennifer Aniston in een film met Adam Sandler en je hebt een kaskraker aan je broek hangen. Deze heeft dan ook 83 miljoen weergaven opgeleverd. De twee gaan samen op vakantie waarbij ze worden uitgenodigd door een rijkelui voor een feestje op een jacht. Als er een moord wordt gepleegd op dit jacht is het stel hoofdverdachte in de zaak. En al is het alleen voor mevrouw Aniston, gewoon kijken.

4. 6 Underground

In deze film leidt Ryan Reynolds een team van zes huurlingen die jacht gaan maken op een bloeddorstige dictator. De film zit vol actie, snelheid en een boel spektakel. De perfecte film voor een mannenavond dus. Deze film staat gelijk met Murder Mystery en is ook 83 miljoen keer bekeken op Netflix.

3. Spenser Confidential

Mark Wahlberg is weer op z’n best tijdens deze film. Hij vervult de rol van een ex-politieagent die erin is geluisd en hiervoor achter de tralies heeft gezeten. Wahlberg is maar op één ding uit, wraak. Dat kan niemand beter dan hij. En het heeft de film 85 miljoen weergaven opgeleverd. Een verdiende derde plek dus.

2. Bird Box

Bird Box staat op de tweede plek en is 89 miljoen keer bekeken op Netflix. In deze ongekend spannende film heeft Sandra Bullock de hoofdrol. En dat belooft wat. In Bird Box zijn er namelijk onbekende krachten waarbij je absoluut niet je ogen open mag doen in de buitenlucht. Anders loopt het namelijk niet goed af met je. In de zoektocht naar veiligheid leggen Bullock en haar twee kinderen de weg geblinddoekt af wat zorgt voor bizarre spanningen.

1. Extraction

Extraction staat op de eerste plek met overmacht. Deze film is 99 miljoen keer bekeken bij onze favoriete streamingdienst, bizar. Chris Hemsworth speelt de rol van een gedreven huurmoordenaar en gaat op missie om een ontvoerd jongetje te redden uit de hoofdstad van Bangladesh. Aan actie geen gebrek in deze film want de kogels vliegen rond je oren. Als je dus van een beetje actie houdt, is dit genieten geblazen.