Tips om van kerst toch iets vets te maken

CREDITS: Screenshot Office Christmas Party - Paramount Pictures

It’s that time of the year: kerst komt eraan. De één zit de dagen af te tellen, en de ander bibbert van angst bij het idee dat zijn schoonouders aan tafel plaatsnemen. Het is een tijd van familie, vrienden en feest, maar ook vooral van stress. Héél veel stress. Want what the f*ck moet je dit jaar nou weer aandoen? En wat ga je nou weer kokkerellen voor een waardig feestmaal? Een kerstcadeau moet ook nog gescoord worden.. Man, man, man. No worries, we got you. Met onze tips ter voorbereiding voor kerst verdwijnt de stress als sneeuw voor de zon. Ook bij een witte kerst.

Maak kerst niet te lastig voor jezelf

Met kerst staan we vaak urenlang in de keuken om indruk te maken, maar dit is compleet overbodig. Volgens TV-kok Ramon Beuk moet je gewoon op safe spelen. Ben jij totaal niet culinair ingesteld, maar zijn je homemade gehaktballen om je vingers bij af te likken? Go for it buddy. Met een feestelijke verpakking eromheen maak je iedereen blij. In combinatie met een paar eenvoudige maar classy amuses zoals een vitello tonnato in een glaasje, zal zelfs Gordon Ramsay onder de indruk zijn van je kookkunsten.

Afknappers
Foto: Foodguide

Voorbereiden op een kerst met je schoonouders

Misschien wel het punt dat de meeste stress bij ons oplevert: kerst met je schoonouders. Eigenlijk wil je dat ze kerst ergens in de Sahara vieren, maar dat zeg je natuurlijk niet. Daarom is het een goed idee om je beste beentje voor te zetten. Hoe doe je dat? Nou, bijvoorbeeld door zelf de activiteiten in te plannen voor kerst. Zo toon je initiatief, en kan je het nog leuk voor jezelf maken ook. Daarnaast is het een tactische meesterzet om naar je schoonouders toe te gaan, in plaats van ze thuis uit te nodigen. Op deze manier bepaal jij wanneer je vertrekt. Geniaal toch?

Boose, boose, en nog eens boose

Bij een goed kerstdiner mag goede drank natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet als je de kerststress gewoon ordinair wilt wegzuipen. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan heeft voor jou uitgezocht wat je dit keer op tafel moet serveren. Normaal kies je misschien voor een decadent wijntje met een slap achtergrondverhaaltje erbij, maar volgens Ammerlaan zijn cocktails dé way to go. “Het mag namelijk best een beetje een show zijn aan tafel.” Aldus Ammerlaan. Met een espresso martini, manhattan of een klassieke old fashioned steel jij dus de show. Remember: shaken, not stirred.

kerst, Tips om van kerst toch iets vets te maken

IJzersterke verhalen aan de kersttafel

Tijdens het dineren moet je natuurlijk ook ‘goede gesprekken’ met elkaar voeren. Tja, wij snappen dat jij geen zin hebt om het continu over je werk te hebben tijdens de feestdagen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met dé verhalen waarmee jij gegarandeerd een wit voetje haalt bij je gasten:

Nog meer goede verhalen voor kerst weten? Check het hier.

De juiste fit voor kerst

Je schoonouders beoordelen je trouwens niet alleen op je kookkunsten en drankkeuze. Ook je kleding is verrekte belangrijk om een goede indruk achter te laten tijdens de feestdagen. Wij hebben de fit voor jou al even bedacht: een nette pantalon met daarop een coltrui en blazer. Het idee dat je een blouse moet dragen bij kerst is achterhaald.

Coltruien zijn classy, smart en bovendien lekker warm. Een beter medicijn tegen het koude hart van je schoonmoeder is er niet. Een witte coltrui in combinatie met een matchende blazer en pantalon zorgt ervoor dat je outfit door een ringetje te halen is.

Mocht je kerst somber inzien hopen wij dat je de Christmas spirit nu toch een beetje voelt. Succes makker!

kerst, Tips om van kerst toch iets vets te maken
Foto: Unsplash – Jonathan Fransisca