TED-talk Inspiratie: Reizen

We voelen ons allemaal slimmer als we een boek uitgelezen hebben of een documentaire gekeken hebben. Een documentaire duurt overigens soms uren. Een boek uitlezen kost misschien wel dagen tot weken. De oplossing: kijk eens een TED-talk, met deze week talks over reizen.

TED staat voor Technology, Entertainment and Design. De korte presentaties op dit platform van sprekers geven je inzichten over een breed scala aan onderwerpen. De sprekers op dit platform zijn zorgvuldig uitgekozen en brengen interessante inzichten aan het licht. Er zijn inmiddels meer dan duizenden talks beschikbaar. Wij filteren hieruit voor jou wat interessante soul food.

Deze week: TED-talk over reizen

Ben Saunders’ TED-talk over waarom je moet reizen

Why bother leaving the house? We weten heus wel waarom het niet chill is om altijd thuis te blijven. Ben Saunders beantwoordt de vraag in zijn TED-talk. Je kunt namelijk niet concreet zeggen wat het nut van reizen is. Je vindt niet altijd iets waardevols. Toch is de uitdaging meer waard dan je denkt.

John Francis over zijn wereldreis te voet

De kracht van communicatie zit vooral in het luisteren. John Francis vertelt in zijn TED-talk over zijn stille reis over de wereld. Na verschillende transportmiddelen besloot hij zijn reis te voet voort te zetten. En zoveel mogelijk te leren. Tijdens het reizen kwam hij zo meer te weten over de wereld en het klimaat.

Pico Iyer – Where is Home?

De wereld wordt steeds ‘kleiner’ en veel mensen wonen niet meer op hun plek van ‘afkomst’. De vraag waar je vandaan komt, is dan ook moeilijk te beantwoorden. Pico Iyer vertelt over identiteit en het plezier van reizen. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen, als iemand met zo’n vier ‘identiteiten’. Interessante en relevante stellingen.

Pico Iyers TED-talk: waarom je niet hoeft te reizen

Nog een interessante talk van deze man. Gebaseerd op zijn boek ‘The Art of Stillness‘ gaat Iyer in deze TED-talk juist in tegen de drang van reizen. De wereld gaat snel en we ondernemen meer dan ooit. Juist dan is het belangrijk om op momenten stil te staan.

 

LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…