Waar komt die typische seksgeur vandaan?

CREDITS: Bigstock

In films en series hoor je het weleens voorbij komen: “Het ruikt hier naar seks.” En dat zul je zelf vast ook wel eens hebben ondervonden wanneer je seks hebt gehad. Een typische geur waarvan je niet precies weet waar dit vandaan komt.

Tot nu dus, want we vroegen aan ons radicale broertje Mellowed hoe dat zit. Want aangezien seks zelf natuurlijk geen geur kan hebben, moet het toch ergens vandaan komen.

Geur na seks

Waar je misschien eerst dacht dat de geur na seks wordt veroorzaakt door een vermenging van jullie zweet en feromonen, is dit niet het geval. Die typische seksgeur wordt namelijk veroorzaakt door sperma in combinatie met vaginale afscheiding.

seksstandjes
Foto: Dainis Graveris | Unsplash

Hoge vs. lage pH-waarde

Sperma heeft namelijk een hoge pH-waarde en vaginale afscheiding juist een lage pH-waarde. Als dit tijdens het wippen met elkaar in aanraking komt, zorgt dit voor een chemische reactie en zorgt voor een nieuw geur.

Maar ook als je een condoom gebruikt heb je die typische geur na de daad. Deze is net iets anders, aangezien de chemische reactie nu niet met zaad en vaginale afscheiding plaatsvindt. Maar met zweet en vaginale afscheiding. Toch hoort deze geur nooit te stinken of naar vis te ruiken. Want dan is het toch echt tijd om een afspraak te maken bij de huisarts of de dame in kwestie een schimmelinfectie in der vajajay heeft rondspoken.

seksstandjes
Foto: Bigstock
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…