Penoza film dit najaar in Nederlandse bioscoop

Vanaf 28 november draait eindelijk de langverwachte vervolgfilm op de hitserie Penoza in de Nederlandse bioscopen. De film wordt geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen, die ook de serie regisseerde, en de opnames zullen eind maart starten. Producenten NL Film en KRO-NCRV en distributeur Dutch FilmWorks hebben dit vandaag bekend gemaakt.

Penoza film in november in de bioscoop

“Er zullen bekende karakters uit verschillende seizoenen terugkeren en er worden spannende nieuwe personages toegevoegd”, aldus de makers. Over wie de nieuwe personages zijn, wordt met geen woord gerept. Regisseur Diederik van Rooijen liet eerder wel weten dat “alle acteurs die we wilden, ja hebben gezegd”.

Wat het exacte verhaal is, willen de makers nog niet kwijt. “Maar het leven van de familie Van Walraven wordt overhoop gehaald wanneer het noodlot toeslaat.”  Het is de bedoeling dat de film “een feest van herkenning wordt” voor de trouwe kijkers van de serie, maar hij biedt ook niet-fans de kans om Carmen en de rest van de club te leren kennen.

Penoza

Penoza gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van het laatste seizoen liet de kijkers in onzekerheid over het lot van Carmen.

In de serie speelden onder anderen Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber en Sigrid ten Napel mee.

penoza film, Penoza film dit najaar in Nederlandse bioscoop

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…