Penoza film dit najaar in Nederlandse bioscoop

Vanaf 28 november draait eindelijk de langverwachte vervolgfilm op de hitserie Penoza in de Nederlandse bioscopen. De film wordt geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen, die ook de serie regisseerde, en de opnames zullen eind maart starten. Producenten NL Film en KRO-NCRV en distributeur Dutch FilmWorks hebben dit vandaag bekend gemaakt.

Penoza film in november in de bioscoop

“Er zullen bekende karakters uit verschillende seizoenen terugkeren en er worden spannende nieuwe personages toegevoegd”, aldus de makers. Over wie de nieuwe personages zijn, wordt met geen woord gerept. Regisseur Diederik van Rooijen liet eerder wel weten dat “alle acteurs die we wilden, ja hebben gezegd”.

Wat het exacte verhaal is, willen de makers nog niet kwijt. “Maar het leven van de familie Van Walraven wordt overhoop gehaald wanneer het noodlot toeslaat.”  Het is de bedoeling dat de film “een feest van herkenning wordt” voor de trouwe kijkers van de serie, maar hij biedt ook niet-fans de kans om Carmen en de rest van de club te leren kennen.

Penoza

Penoza gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van het laatste seizoen liet de kijkers in onzekerheid over het lot van Carmen.

In de serie speelden onder anderen Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber en Sigrid ten Napel mee.

penoza film, Penoza film dit najaar in Nederlandse bioscoop