Zo blijft jouw signature scent langer op je lichaam

CREDITS: Bigstock

Elke man hoort eigenlijk een signature scent te hebben. Die ene geur die je onderscheidt van elke andere man in de kamer, en waardoor anderen in de ruimte direct worden betoverd.

Deze tip zorgt voor lange houdbaarheid van je signature scent

Het enige probleem met zo’n signature scent is dat de geur er meestal na een paar uur wel vanaf is. Dan draaien de mensen opeens niet meer om, en ben je net zo ‘speciaal’ als elke andere man. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hebben wij dé manier gevonden hoe je langer je signature scent op je lichaam behoudt. Een beetje vaseline is alles dat je nodig hebt, als we TikTok mogen geloven in ieder geval. Smeer een beetje vaseline in je nek voordat je je parfum sprayt, en voilà, je kan urenlang door met je geurtje.

@fragranceknowledge Vaseline and fragrances Hack does it work? #fragranceknowledge #Colognes #fragranceformen ♬ Tubarão Te Amo – DJ LK da Escócia & Tchakabum & Mc Ryan SP

De logica achter het wondermiddel

Klinkt misschien weer als zo’n welbekend TikTok-fabeltje, maar geloof ons, dit wondermiddel werkt echt. De beredenering erachter is ook best logisch als je erover nadenkt: geur blijft nou eenmaal minder lang ruikbaar op een droge huid en bovendien droogt alcohol de huid nog meer uit. En laat het nou net zo zijn dat de gemiddelde parfum uit een heleboel alcohol bestaat, bovendien is de kans zeker aanwezig dat jij je signature scent gebruikt voor een avondje uit met wat alcoholische versnaperingen. Tja, da’s allemaal funest voor je parfum.

Een beetje vaseline is dan ook de perfecte moisturizer die ervoor zorgt dat je huid minder snel uitdroogt, en dus de parfum ook langer blijft zitten. Bovendien is het fenomeen al getest en de resultaten zijn allemaal positief. Of het nou houten, frisse of krachtige geuren zijn: met een beetje vaseline op je pols blijft jouw signature scent de hele avond ruikbaar.

Andere tips

Naast deze lifehack hebben we eerder al eens een mooie lifehack-lijst geformuleerd om de levensduur van je parfum te verlegen. In het kort raden wij het volgende zeker aan:

  • Check de concentratie van je parfum. Hoe hoger de concentratie, hoe langer de geur ruikbaar is.
  • Zet je parfum niet in het licht, dit breekt chemicaliën af en verpest zodoende de geur.
  • Bewaar je parfum in het originele flesje.
  • Na het douchen sprayen is de beste tijd.
  • Spray parfum op zogeheten pulse punten, oftewel de warme delen van je lichaam.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze handige tips & tricks over hoe jij nóg beter voor de dag kan komen.

signature scent, Zo blijft jouw <strong>signature scent</strong> langer op je lichaam
Foto: Bigstock