Hoogleraar: ”Een orgasme werkt net zo goed als medicatie tegen migraine”

CREDITS: Zukif Naim

Een orgasme is het beste gevoel wat er bestaat. De sensatie is simpelweg onbeschrijfelijk. Deze 5 tot 22 seconden zijn een gruwelijke rush, en daarna voel je jezelf superchill. Het gekibbel van een kwartier geleden doet er niet meer toe. Nu, nét toen we dachten dat er geen positief nieuws meer zou komen, heeft een nieuw onderzoek aangetoond dat een orgasme effectief migraine kan genezen.

Een orgasme in plaats van een medicijn tegen migraine

Dit is natuurlijk geweldig nieuws. Het is nog een reden dat je als een Duracelkonijntje tekeer kan gaan. Uit het onderzoek van Durham University bleek dat de toename van serotonine in de hersenen vergelijkbaar is met het effect van medicatie. Elke keer als je klaarkomt krijg je een golf van de gelukkige chemische stof binnen. Deze zorgt ervoor dat migraine als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Professor Elissen toonde deze bevindingen in haar boek Splitting: The Inside Story on Headaches. Hierin onthulde de professor dat seks leidt tot een rush van serotonine. De rush zorgde ervoor dat de migrainesymptomen verdwenen na een potje wippen. Ook liet haar onderzoek zien dat mensen die vaak migraine hebben, lagere serotoninespiegels hebben dan anderen. En laat het nu net zo zijn dat 20% van deze groep meer snakt naar seks.

migraine
Foto: Bigstock

Ja, het kan toch echt

Twee mannen in Israël maakten het fenomeen zelf mee. Toen zij een orgasme kregen verdween plotseling hun migraine. No surprise dat Matthew McConaughey’s personage in The Wolf Of Wallstreet zichzelf minstens twee keer per dag aftrok. De beste man had duidelijk geen last van migraine vanwege zijn passie voor climaxen.

Een aantal andere tips tegen een migraine zijn: veel water en gemberthee drinken, chocola eten, yogaoefeningen doen en magnesium supplementen nemen. Daarnaast zou het drinken van cafeïne aan het begin van je migraine kunnen helpen met de pijn. Bovendien kan cafeïne ervoor zorgen dat pijnstillers beter werken. Maar hoogleraar Elissen denkt dat de beste remedie seks is. Dus mocht jij of je vriendin last hebben van migraine, dan kan het natuurlijk geen kwaad om deze theorie eens grondig uit te proberen. Succes.

LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…