Zo vergeef je iemand als een man

CREDITS: Darius Bashar | Unsplash

Een mannenavond is noodzakelijk. Dat weten we gewoon, maar dat zegt ook de wetenschap. Als je jong bent dan kom je ieder weekend minimaal één avond samen. En als jullie een hechte groep hebben nog iets vaker. Alleen als de jaren beginnen te tellen zeggen vrienden steeds vaker af. Pijnlijk. Het is begrijpelijk dat het een beetje zeer doet. Je mag best even pissed zijn. Maar daarna is het tijd om iemand te vergeven als een man. En dit is hoe je dat doet.

Op deze manieren kun je iemand vergeven

Laat het verleden los

Je staat met je makker in het café een paar pilsjes weg te werken. Je hebt onderhand al drie rondjes gehaald en hij pas eentje. Na een kwartier droog te staan ga je nog maar weer twee vaasjes halen. Een week later sta je op dezelfde plek. Het knaagt nog steeds aan je, maar je wil geen gierige kwal zijn. Laat het los. Zorg dat je er niet meer aan denkt en laat het achter je. Op die manier zal je diegene makkelijker kunnen vergeven en naai je jezelf ook niet heel de tijd zo op. Relax en geniet van je avond.

Negeren

Zorg dat het gevoel van die ene avond niet je vriendschap verpest. Negeer die gedachtes en gevoelens. Herinner jezelf aan alle mooie herinneringen samen. Zo kun je er heel de avond voor zorgen dat je morgen beroerd wakker wordt. Dát is pas vergeven als echte mannen. Proost.

Vergeven
Foto: Tembela Bohle

Beloftes

‘Ik ga nooit meer drinken’. De gedachte die bijna iedereen wel eens heeft gehad op de zondagochtend. Je herinnert je de meest gekke acties van de avond ervoor. Beloof jezelf dat wat er ook gebeurd, je het de volgende keer nog mooier maakt. Niet alleen voor een avondje met de boys, maar ook met de serieuze shit. Wat je in het verleden hebt gedaan doet er dus niet toe. Wat je morgen gaat doen wel.

Geniet

Een avond met je vrienden of op date met die ene meid. Zorg ervoor dat je geniet. Op die momenten denk je niet aan die pijnlijke herinneringen. Dat je maat geen zin had om dat ene rondje te halen vergeet je dus als je aan het genieten bent. Doe dit dan ook zo veel mogelijk.

Vergeven
Foto: Tyler Nix