Sony dropt eerste beelden van de nieuwe PS5-controller

CREDITS: PlayStation

Sony heeft de eerste foto’s van de controller voor de PS5 online gegooid. Dit is het definitieve ontwerp en het wordt naar de ontwikkelaars gestuurd. De DualSense gaat meerdere zintuigen prikkelen terwijl je aan het gamen bent. PlayStation wil daarmee gamers nog meer onderdompelen in de ‘virtuele’ wereld en dat gaat de controller doen samen met de nieuwe Tempest 3D AudioTech.

Eerste beelden van de DualSense online

Design

Traditioneel gezien heeft een PlayStation-controller bij aankondiging maar één kleur (zwart). De nieuwe controller voor de PS5 is daarom een vreemde eend in de bijt: er is gekozen voor wit en zwart. Daarnaast is de light bar op een andere positie geplaatst: nu zit het licht aan beide kanten van the touch pad. Hierdoor lijkt het iets groter.

Sense of touch

Om de sense of touch te verbeteren heeft PlayStation de nieuwe controller voorzien van ‘haptic feedback’. Daardoor heeft een gamer nog meer het gevoel dat hij in een game zit. Bijvoorbeeld doordat het rijden door de modder stroever is dan in een auto rijden op een normale snelweg.

In de L2 en R2 knoppen zijn adaptieve triggers opgenomen. Zo voel je meer weerstand als je bepaalde acties uitvoert zoals het straktrekken van een pijl en boog. De adaptieve triggers zijn op een subtiele manier verwerkt, want de controller werd daardoor wel iets groter.

ps5 controller, Sony dropt eerste beelden van de nieuwe PS5-controller
Foto: PlayStation

Nieuwe specs

In de nieuwe DualSense zit ook een ingebouwde microfoon waarmee je kan snel een gesprek kan opstarten met je maten. Deze microfoon is in eerste instantie niet in het leven geroepen om een dure headset te vervangen.

Mannen met een oog voor detail zullen merken dat de knop ‘Share’ er niet meer is. Degene die zich daarover zorgen maakt hoeft dat niet te doen. De knop wordt vervangen door een andere button. Er komt nu een nieuwe ‘Createfeature waardoor je alles nog sneller met je vrienden kan blijven delen. PlayStation maakt daar meer over bekend zodra we dichter bij de lancering komen.

Mannen wat vinden jullie van het nieuwe design?

Playstation controller
Foto: PlayStation
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…