Matthew McConaugheys motivatievideo: ‘98% van de mensen begrijpt dit niet’

CREDITS: Screenshot The Gentlemen | MiraMax

14Matthew McConaughey is een eindbaas. Dat is hij in hilarische filmscènes zoals in The Wolf Of Wall Street, maar ook in real life. De Oscarwinnaar én hoogleraar deelt namelijk graag waardevolle levenslessen met de wereld. En dat doet hij niet voor zichzelf, maar voor mij, voor tante Suus, voor Robert van tennisvereniging De Doornakkers en voor jou.

‘98% van de mensen begrijpt dit niet’ is dé motivatievideo die je dag beter gaat maken. Plus de rest van je leven. Want zoals hijzelf aangeeft in de titel: ”Dit zijn vijf minuten voor de volgende 50 jaar van uw leven.”

Matthew McConaughey’s motivatievideo

McConaughey is een inspirator. Nadat hij furore maakte op het witte doek, besloot hij zich meer en meer in te zetten voor de maatschappij. Hij besloot om professor te worden aan de universiteit van Texas. “Ik vind het mooi om iets terug te kunnen doen voor de school die zoveel voor mij heeft betekend,” zei de Amerikaan.

Eerder dit jaar maakte hij ook bekend dat hij gouverneur van diezelfde staat wilde worden. Elk interview dat hij gaf stond in ’t teken van zijn politieke ambities. Hij wil mensen helpen, motiveren en hij wilt jou de beste versie van jezelf laten worden.

The Gentlemen
Foto: Screenshot The Gentlemen | MiraMax

‘98% van de mensen begrijpt dit niet’

Daarom is deze video ook van levensbelang volgens de acteur zelf. Het begint met zijn krachtige stem: ”I’m gonna talk to you about some things that I learned in my journey.” En een aantal seconden later: ”Life is not easy. It is not. Don’t try to make it that way.”

Dit leest misschien negatief weg, maar het is juist voor de volle 100% positief. Daarvoor heb je maar vijf minuutjes van je tijd nodig. En dan ben je weer he-le-maal ready voor deze dag. Of zoals Matthew het zelf zegt, voor de volgende 50 jaar van uw leven.