Nintendo brengt real life Mario Kart voor in je woonkamer uit

CREDITS: Nintendo

Altijd al eens een Mario Kart circuit van je eigen huiskamer willen hebben? Vanaf nu wordt het werkelijkheid. Nintento komt namelijk met een game waarbij je door je eigen huiskamer racet. Je bestuurt een kart met ingebouwde camera en je kan dit live op je Nintento Switch of op je TV meekijken. Let the games begin!

Je racet met de nieuwe Mario Kart Live: Home Circuit door je eigen huis

Mario Kart Live: Home Circuit, is hoe de game gaat heten. Je gaat hierbij dus een kart in real life door je huiskamer besturen. Op je televisie of Nintendo Switch zie je vervolgens live alle acties én zal je huiskamer veranderen in een onderwaterwereld of circuit uit de wereld van Mario Kart.

Dingen die tijdens het spel gebeuren, hebben zelfs invloed op hoe je kart in real life beweegt. Gebruik je een sprintpaddenstoel, dan zal jouw kart in het echt ook een snelheidsboost krijgen. Wanneer je wordt geraakt door een rood schild, zal je kart in het echt ook tot stilstand komen te staan. Sick!

mario kart live home circuit
Foto: Nintendo

Hoe werkt het?

Bij aankoop van het Mario Kart Live: Home Circuit kun je kiezen uit twee varianten: de Mario-set en de Luigi-set. Spreekt vrij voor zich, maar dit geeft dus aan van welk karakter je een kart koopt. Elke set bevat één kart, vier poortjes (hier komen we zo op terug), twee richtingsborden en een USB-oplaadkabel. Wel zo handig.

Om van je huiskamer (of slaap- of badkamer, wat jij wilt) een racebaan te maken, stippel je een route uit door middel van de vier poortjes. Van tevoren rij je met je kart een route door de poortjes om zo de route te bevestigen.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Wanneer je één set koopt, speel je dus gewoon tegen de computer. Maar heb je je vrienden ervan overtuigd om ook mee te doen? Dan zijn multiplayerraces tot maximaal vier spelers ook mogelijk. Iedereen heeft dan wel een eigen kart, Nintendo Switch-systeem en een eigen software download nodig.

mario kart live home circuit
Foto: Nintendo

Releasedatum

Wanneer kunnen we beginnen, vraag je je af? Nou, heel snel. De releasedatum is namelijk 16 oktober 2020. Vanaf dan zullen de sets te koop zijn op de website van Nintendo.

Let wel op: om Mario Kart Live: Home Circuit te kunnen spelen heb je dus wel een Nintendo Switch of Nintendo Switch Light nodig. Deze zit niet in de set inbegrepen. Daarnaast moet je ook even de bijbehorende software downloaden. Deze zal ook vanaf 16 oktober 2020 gratis te vinden zijn op de website van Nintendo en in de Nintendo eShop.