MANIFY Bucketlist: dit staat nog op ‘ons lijstje’

We vinden de term ‘bucketlist’ wel héél lekker klinken. Tenminste, daar zijn we achtergekomen toen we het intikten in onze zoekbalk. We gebruiken bucketlist namelijk vrij vaak in onze titels.

Daarom vonden we het tijd om onze bucketlistdingen eens op te sommen. Gewoon, omdat dan weer even weten wat we écht willen doen. En een mooi moment om te kijken of er qua afstrepen ook al schot in de zaak komt.

Bucketlist-dingen: dit staat er nog op ‘ons lijstje’

‘Een bucketlist is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft’. Altijd fijn die uitleg van Wikipedia. Voor ons is een bucketlist een opsomming van te vette reizen, festivals, motortrips. hotspots, stranden en filmlocaties die we vast willen leggen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een fotoboek te maken, maar ook aftermovies zijn lekker om terug te kijken.

Goed, om je wat inspiratie te geven voor je eigen bucketlist, nemen we je mee door onze eigen list. Enjoy.

, <strong>MANIFY Bucketlist:</strong> dit staat nog op &#8216;ons lijstje&#8217;
Foto: Brad Neathery

De filmlocaties van GoT

Omdat de heuse trailer van House of The Dragon is gelanceerd, vonden we het tof om dit bucketlistdingentje weer eens te delen: de filmlocaties van GoT bezoeken. Er zijn namelijk veel locaties die in real life ook toffe reisbestemmingen zijn. Van Marokko tot IJsland, deze wil je een keer zien:

Vatnajökull, IJsland | North of the Wall

Deze ijskap in IJsland staat bekend als de grooste ter wereld. Een spectaculair schouwspel gegarandeerd. Een tof feitje is dat er onder de ijskap een aantal vulkanen verborgen liggen! Deze locatie is zeker een bezoekje waard want ijskappen hebben tegenwoordig de gewoonte om te smelten. Snel zijn dus!

Bardenas Reales, Spain | Land van de Dothraki

Deze enorme vlakjes zijn het toneel voor het land van de Dothraki in de serie Game of Thrones. Je ziet eigenlijk meteen wel waarom dit een perfecte locatie is. Droog, uitgestrekt en super tof om te zien! Deze woestijn ligt vlakbij Pamplona, kan je gelijk een bezoekje aan brengen nu je er toch bent.

Aït Ben-Haddou, Morokko | Yunkai

Wij vinden dat dit de aller mooiste plek is in ons lijstje van filmlocaties. Je waant je terug in de tijd als je deze UNESCO werelderfgoedlijst locatie bezoekt. In Game of Thrones deed dit erfgoed zich voor als Yunkai, de slavenstad. Het was deze plek waar Daenarys Targaryan haar latere leger onbedoezelde voor het eerst zag.

Dubrovnik, Kroatië | Westeros

Een van de oudste steden van Kroatië heeft zich voorgedaan als de enorme stad Kings Landing in Westeros. Nauwe straatjes en oude huizen waren een perfect toneel om de serie op te nemen. We kunnen met zekerheid zeggen dat het er in het echt niet zo’n zooitje is. Reden genoeg om een keertje te gaan kijken toch?

Check het hele artikel hierrrrrr

, <strong>MANIFY Bucketlist:</strong> dit staat nog op &#8216;ons lijstje&#8217;
Foto: Spencer Daviis

 

Real life Mario Kart

Mario Kart heeft zonder twijfel bij iedereen een grote rol gespeeld in de jeugd. Het begon natuurlijk allemaal op de onvergetelijke Gameboy en Nintendo DS. Twee iconische items waardoor Mario Kart groot is geworden. Het spel heeft zo’n impact gemaakt dat elke volwassen man de controller uit de handen van z’n neefje trekt om dit nostalgische gevoel opnieuw te beleven. En groot gelijk heb je.

Het zou pas écht vet zijn als je dit gewoon in real life kan doen. Pak je bucketlist er maar bij, want in dit Amerikaanse park is dit gewoon realiteit. Dat wil je niet missen. Branson Tracks in de VS maakt van onze dromen werkelijkheid. Dit park bestaat uit veertien verschillende Go-Kart banen over vier locaties en nog vele andere mogelijkheden om jezelf helemaal te laten gaan. Mocht je dus in de buurt zijn zodra het weer kan, kun je als Mario samen met jouw Peach helemaal los gaan op deze plek.

, <strong>MANIFY Bucketlist:</strong> dit staat nog op &#8216;ons lijstje&#8217;
Foto: Branson Tracks

 

Roadtripwalhalla Noorwegen

ROADTRIP! We roepen het vaak, doen het te weinig. Tenminste de mensen die het veelal van de daken schreeuwen en dan toch afhaken. Zonde, want een roadtrip is de crème de la crème van reizen. En als je het dan toch gaat doen, dan is het tijd om het noorden te overwegen. Om nog iets specifieker te zijn: crossen door Noorwegen.

Gletsjers, fjorden, olie, veel geld en gelukkige mensen. Daar denk je aan als Noorwegen op een of andere manier je hersenen hebben bereikt. Maar er is meer. Véél meer. Noorwegen heeft alles in huis voor de ultieme roadtrip. Wankelen boven fjorden, kleurrijke huisjes spotten, ruige archipels onveilig maken, motorrijden door de beren, het noorderlicht zien etc. Noorwegen heeft het. En de Noorse wegen zijn zo gebouwd dat je er rechtstreeks naar toe wilt rijden.

Kortom: bucketlistmateriaal. Check hier onze hele meesterlijke fotoserie van het roadtripwalhalla.

, <strong>MANIFY Bucketlist:</strong> dit staat nog op &#8216;ons lijstje&#8217;

Whiskytrein door Schotland

Treinreizen zijn voor velen dagelijkse kost in Nederland. En niet iedereen is groot fan van het bedrijf dat hier verantwoordelijk voor is.  Toch zijn er flink wat treinreizen in de wereld waarbij het reizen zelf alleen al ultiem plezier oplevert. Het zijn treinen die de reis belangrijker dan de bestemming maken.

Belmond is daar hét voorbeeld van. Ze organiseren namelijk heuse whiskytreinreizen door Schotland. Een reis die je niet snel vergeet als je een ware liefhebber bent. De Belmond-treinen zijn er om op een rustige manier te genieten van techniek en een goed glas whisky. Check hier waar je zo’n ticket kan boeken.

, <strong>MANIFY Bucketlist:</strong> dit staat nog op &#8216;ons lijstje&#8217;
Foto: Bjorn Snelders

Helikopterskiën vanaf een jacht in Groenland

Toe aan een beetje spanning en sensatie? Als je gaat helikopterskiën vanaf een jacht in Groenland krijg je hier een flinke dosis van. Deze outdooractiviteit hebben wij in elk geval nog niet voorbij zien komen, maar het klinkt erg impressive. Eerst cruisen op het water met een top uitzicht en vervolgens sneeuwhappen op de piste. It’s amazing.

Bij de echte poederbazen onder ons begint het waarschijnlijk al te kriebelen. Menig waterrat zal ook erg enthousiast worden van dit tripje. Echter is het wel cruciaal als je beiden kan waarderen, want de combinatie is juist het tofst. Reddingsvesten, snorkels, skies en mutsjes paraat, want helikopterskiën staat vanaf vandaag sowieso op je bucketlist.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…