De 10 interessantste colleges op YouTube

CREDITS: Miguel Henriques
Het afgelopen half jaar zaten we massaal thuis. Daarom hebben we onszelf moeten vermaken en ontwikkelen. Wat blijkt: de YouTube video’s van lezingen en colleges van internationale topuniversiteiten zijn ontzettend goed bekeken. Daarom heeft YouTube de best bekeken video’s van deze universiteiten in kaart gebracht. Altijd al een Ivy League-universiteit willen bijwonen? Dit zijn de 10 interessantste YouTube colleges! 

De 10 interessantste colleges van Ivy League universiteiten op YouTube

youtube colleges
Foto: Nycholas Benaia

1. Cornell University – Inside Cornell: Analyzing the words of psychopaths

Ben je een true crime liefhebber? Professor Jeff Hancock en zijn collega’s kwamen er met behulp van geautomatiseerde tekstanalyse achter een opvallende ontdekking. Psychopathische criminelen hebben namelijk de neiging om herkenbare woordkeuzes te maken wanneer ze praten over hun misdaden. Wil je meer hierover weten? Bekijk het college in deze video.

2. The University of Chicago – The Impact of COVID-19 on the Global Economy

Het is geen nieuws dat het coronavirus zijn tol eist op de economie, de politiek en de wereldwijde bevolking. In deze lezing kom je achter wat we kunnen verwachten van de wereldeconomie in tijden van Corona. Hier kun je de video vinden:

3. Stanford – How to Use Math to Get Rich in the Lottery

In dit college wordt duidelijk hoe een groep MIT-studenten drie miljoen dollar won met de loterij. Door wiskunde te gebruiken rekende zij uit waarmee ze de loterij konden winnen.

4. Yale University – Childhood Trauma, Affect Regulation, and Borderline Personality Disorder

De Universiteit van Yale heeft veel verschillende colleges over onderwerpen uit de psychologie online staan. Dit college bespreekt onderwerpen zoals bijvoorbeeld jeugdtrauma’s en borderline persoonlijkheidsstoornis.

5. Brown University – Indian Slavery: An Unspoken History

Tijdens deze discussie komen nieuwe perspectieven op de Indiase slavernij in Amerika aan bod en de relatie hiervan met de Afrikaanse slavernij. Ook de gevolgen voor de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking worden besproken. Benieuwd? Kijk ‘m hier!

6. The University of Chicago – Life Inside the White House: Obama Staffers Reflect

Altijd al willen weten hoe het is om in Het Witte Huis te werken? De Universiteit van Chicago nodigde voormalige werknemers van Het Witte Huis uit. Hier vertellen zij over de cultuur, intriges en routines van ’s werelds beroemdste werkplek. Nieuwsgierig? Hier kun je hem bekijken.

7. The University of Edinburgh – Dr Stephen Brusatte – Tyrannosaur Discoveries

Was jij vroeger ook geobsedeerd door dino’s? Haal dan hier je innerlijke archeoloog naar boven. In dit college worden namelijk nieuw ontdekte tyrannosaurussen geïntroduceerd. De video is hier te bekijken.

8. Yale University – Emotional Intelligence: From Theory to Everyday Practice

Dit college staat compleet in het teken van emoties. Wanneer emoties effectief worden gereguleerd, kunnen ze ons helpen met concentreren, goede beslissingen te maken en het omgaan van ups en downs in het leven. Bekijk hem hier!

9. The University of Chicago – The Science of Conspiracy Theories And Political Polarization With Eric Oliver

Hoe werken conspiracy theorieën? Eric Olivier studeert al meer dan tien jaar over dit onderwerp en praat over de wetenschap hiervan en over de politieke polarisatie van tegenwoordig.

10. Harvard University – Justice: What’s The Right Thing To Do? “THE MORAL SIDE OF MURDER”

Als je zo moeten kiezen tussen (1) een persoon vermoorden waardoor je vijf andere levens kan redden of (2) niets doen ondanks je weet dat die vijf mensen dood zullen gaan. Wat zou je kiezen? Wat zou de juiste keuze zijn? Dat is de discussie in dit college.