Waarom huidverzorging na het sporten nodig is

CREDITS: Lumin | Unsplash

Als je eerst een half everzwijn wegdrukt voor de spiegel van EasyFit, maar daarna zonder enige verzorging weer in je zondagse outfit schiet, ben je niet slim bezig. Tijdens je work-out raak je veel gewichten en attributen die andere zweters ook hebben gebruikt. Dit kan zorgen voor een onrustige huid, bijvoorbeeld rode plekjes en acne. En we weten allemaal waar sportguru’s allergisch voor zijn… Gelukkig kun je deze wereldramp voor de huid voorkomen met de juiste huidverzorging voor én na het sporten.

Huidverzorging voor sporters

Zelfs tijdens het sporten kun je jouw gevoelige huidje verzorgen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en probeer je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Het vuil van de gewichten wil je liever niet op je gezicht hebben. Loopt het zweet van je voorhoofd, gebruik dan een schone handdoek. Die jij natuurlijk altijd bij je hebt.

Geen kenners, geen guide. Wij hebben onze kantoorvriendinnen van Nourished gevraagd hoe je jouw huid nou écht moet verzorgen na het sporten. Zij weten alles van huidverzorging zonder chemische shit. Let’s go!

Huidverzorging sporten - MANIFY
Foto: Ron Lach

Huidverzorging voor het sporten

Sportsessie op de planning? Dan boek je eerst een enkeltje naar de badkamer. Het reinigen van je gezicht vóór het sporten is namelijk een must. Zo voorkom je dat het vuil – dat zich gedurende de dag heeft opgebouwd – in je poriën komt. Een flinke plens koud water doet al wonderen voor je work-out.

Huidverzorging na het sporten

*One hour later*  Lekker gewerkt pik, je work-out zit erop. Nu is het tijd om aan je post-work-out-routine te beginnen. Letterlijk, want het belangrijkste is: begin bij het begin.

Alles wordt vies

Niets is zo lekker als douchen na het sporten. Tijdens het sporten gaan je poriën openstaan en je produceert behoorlijk veel zweet. Als je buiten sport, dan plakt door het zweet veel stoffen en andere viezigheid aan je lichaam. Maar ook als je binnen in de sportschool aan de gang gaat, kan het raak zijn. Dumbells, barbells en andere attributen, het zijn niet de meest hygiënische producten op aarde. Niet iedereen is even zorgvuldig. De gewichten waar jij mee gooit zijn vaak écht smerig. Voor jouw sessie is het verstandig om je gear even schoon te maken. En als je aan de medemens denkt doe je dat natuurlijk ook daarna.

Huidverzorging sporten - MANIFY
Foto: Victor Freitas

Douchen na het sporten

Terug na het verzorgen…

Je hebt dus veel vuil verzameld tijdens het sporten. Om je gezicht te reinigen gebruik je een cleanser. Dit is een mildere vorm van zeep, waardoor je gevoelige gezichtshuid niet wordt beschadigd. De Cleanse My Face van Black Chicken Remedies reinigt én verzorgt de gezichtshuid. Voor je lichaam gebruik je een zeep die het vuil van je lichaam verwijdert, maar niet alle goede bacteriën en vetten eraf bijt. Een goede soap bar is hiervoor geschikt. Dat scheelt ook weer plastic in de oceaan.

Verzorgen van de huid

Door het reinigen van je huid verwijder je ook oliën en vocht die je huid juist hard nodig heeft. We maken het makkelijk: je kunt een lotion gebruiken die geschikt is voor je gezicht én voor je lichaam. Producten zijn vaak óf alleen voor je gezicht óf alleen voor je lichaam, omdat je gezicht andere behoeften heeft. De Cellular Repair Body + Face Lotion van Sans [ceuticals] is zo gebalanceerd dat je niet meer hoeft na te denken. Lekker makkelijk.

Huidverzorging sporten - MANIFY
Foto: No Revisions

Om het af te maken

Het begin van je routine is belangrijk, maar vlak het einde niet uit. Allereerst verbruikt je lichaam tijdens het sporten veel magnesium, dus dan dien je dat ook weer aan te vullen. Magnesium spray is dan je beste vriend. Daarna is het tijd voor een product dat je waarschijnlijk al in je routine zit: deo. Alleen de kans is groot dat je op dit moment rotzooi gebruikt. Veel deo’s bevatten aluminium en andere stoffen die je poriën verstoppen. Het gebruik van een natuurlijke deodorant is daarom veel beter. Deze pepermunt en rozemarijn deodorant is natuurlijk en zorgt ervoor dat je de hele dag fris ruikt.

Tot slot neem je een glas Complete Skin Food Elixir om je huidverzorging na het sporten af te maken. Dit supplement zit vol met collageen en vitamines. Collageen hoor je vaak voorbijkomen in reclames met huidverouderingscreme. Dat komt omdat de huid daardoor veerkrachtig wordt. Wij mannen hebben een dikkere huid dan vrouwen – zo’n 20 procent dikker. Daarom hebben wij dit elastische goedje eigenlijk harder nodig.

That’s it. Na deze routine ben je good to go voor de rest van de dag.

Pak
Foto: Bigstock