Het inrichten van een stijlvolle badkamer doe je zo!

CREDITS: Claus Grünstäudl

In de badkamer start je en eindig je de dag. Het is daarom wel lekker om af en toe goed aandacht te besteden aan deze plek. De tegels die in je oma’s badkamer niet zouden misstaan, mogen in de puincontainer. Het is tijd voor iets stijlvollers. De keuze voor de juiste tegels, wastafel en douchebak is ook niet zomaar gemaakt. Hierbij een aantal dingen waar je op moet letten als je een badkamer gaat inrichten.

Zo richt je een stijlvolle badkamer in!

Je hebt veel tijd gestoken in een te gekke woonkamer die voldoet aan al jouw eisen. Die aandacht verdient jouw badkamer ook. Zeker met de gedachte in je achterhoofd dat je hier minstens tweemaal per dag een ritueeltje uitvoert.

Wil je jouw badkamer stijlvol inrichten dan heb je een aantal dingen waar je rekening met moet houden:

Neutrale en lichte kleuren.

Tenzij je het lekker vindt dat de hele buurt meekijkt in als je doucht, heb je waarschijnlijk niet al te veel daglicht in de badkamer. Je zult altijd een lampje aan moeten knippen om voldoende zicht te hebben. Gebruik daarom neutrale en lichte kleuren in een badkamer.

De materialen en kleuren die je gebruikt voor je badkamer hebben een grote invloed op hoe ruimtelijk deze lijkt. Door lichte en neutrale kleuren oogt de ruimte groter. Daarnaast raak je minder snel uitgekeken op neutrale kleuren. Handig! Zo kun je de tegels langere tijd laten zitten.

Aan de andere kant, kun je als er tóch veel daglicht naar binnen komt, kiezen voor donkere materialen. Super stijlvol, maar je ziet er alles op. Goed schoonhouden dus.

Pro tip: Smeer autowas op de glazen wand, dan blijft er geen water op achter. Hoef je niet iedere douchebeurt het glas met een trekker te drogen.

Stijlvolle badkamer - Header
Foto: Quark Studio | Pexels

Voldoende verlichting

Bij het inrichten van een badkamer moet je van tevoren bedenken waar je de verlichting wilt plaatsen. Het trekken van allemaal losse draadjes is tenslotte een doorn in het oog. Natuurlijk wil je een flinke spotlight bij de spiegel hebben, maar ook sfeervolle verlichting rondom de badkuip kan zorgen voor een extra stijlvolle badkamer. Ook de verlichting draagt veel bij aan het groot ogen van een ruimte en daarmee ook de badkamer.

Douche

Het is natuurlijk niet nodig om iedere dag een half uur in een warm bad te weken. Maar een douche is toch wel onmisbaar en kan zal je helpen de ochtenden heel wat frisser te starten! Hij heeft dus een belangrijke plaats in de badkamer, zeker als je niet alle ruimte hebt.

Bij een kleinere badkamer is het verstandig gebruik te maken van een glazen douchewand waar dat mogelijk is. En tegenwoordig hoeft een douchebak niet eens zo lelijk te zijn.

Mocht je meer ruimte hebben, dan kun je kiezen voor een stenen scheidingswand.

Een ding is echt een no-go, en dat is het douche-gordijn. Laat die maar bij je oma hangen.

Waar laat je je spullen?

Het opbergen van spullen in een badkamer is altijd een dingetje. Heb je de ruimte voor een badkamermeubel dan is dit the way to go! Hang dit meubel bij voorkeur op, zodat deze niet op de grond hoeft te staan. Dit scheelt bij het schoonmaken en ziet er ook nog een strak uit als er een subtiele lichtbron onder zit.

Heb je niet deze luxe om een meubel op te hangen of neer te zetten. Dan kun je ervoor kiezen om een aantal bakjes aan je handdoekenrek te hangen. Een ruimtebesparende oplossing. Te standaard? Wees creatief en haal wat inspiratie van Pinterest!

Stijlvolle badkamer - wandmeubel
Foto: Filios Sazeides

Materialen

Neutrale kleuren komen veel voor in natuurlijke materialen, maar ook manmade materialen zijn er in dit deel van het kleurenspectrum te vinden. Met de keuze van tegels in een neutrale kleur zit je niet snel verkeerd. Er zijn tegenwoordig veel verschillende varianten te verkrijgen. Zelfs tegels die niet van hout te onderscheiden zijn. Heb je gewoon een eikenhouten vloer in je badkamer. Tof!

Ook zou je kunnen overwegen om een combinatie van verschillende materialen te maken. Door een bepaalde keuze van materialen kun je een industriële badkamer, maar ook een wellness achtige badkamer creëren.

Stijlvolle badkamer, Het inrichten van een stijlvolle badkamer doe je zo!
Foto: NELbali Photography

Less is more

Deze term komt eigenlijk uit de kunstwereld. Maar ook in je badkamer kun je deze regel maar beter toepassen. Een badkamer is vaak geen enorme ruimte en oogt daardoor heel snel rommelig. Zorg er dus voor dat je alles achter een deurtje kunt proppen of dat je zo veel mogelijk uit het zicht houdt. Een rommelig begin van de dag is a-relaxed.

Nog even dit!

Ga je binnenkort voor een volledige overhaul van je badkamer. Maak dan eerst een ontwerp in een speciale 3D ontwerp tool of gebruik simpele sjablonen. Zo kun je blijven schuiven totdat je tevreden bent. Bij tegellijm geld namelijk vast is vast en dat is lastig als je het weer wilt demonteren als je er niet tevreden over bent! Dus: pak je twee rechter handen uit de schuur en aan de slag!

Stijlvolle badkamer - Footer
Foto: Henry & Co