Nooit opgeven: de grootste fouten en afwijzingen van grootheden

CREDITS: Netflix Media Center

Fouten maken mag. Daar leert iedereen immers alleen maar van. Een betere versie van jezelf komt niet vanzelf om de hoek kijken, waardoor uitdagingen part of life zijn. We komen met bewijs komt: deze fouten zijn gemaakt door de grootsten der aarde.

Fouten maken je next-level

Leer je van gemaakte fouten, dan kun je alleen maar beter worden. Presidenten, topsporters, wetenschappers, maar ook ondernemers weten er alles van. Ze nemen risico’s, springen in het diepe en klimmen er dan ook weer uit.

Alleen het maakt de blunder of afwijzing op zichzelf er natuurlijk niet makkelijker op. Om jezelf niet te hard voor je kop te slaan bij één klein foutje is hier je relativiteitsmiddel. De grootste, slimste en beste mensen die ooit de aardbodem hebben betreden zijn je voorgegaan. Het bleef voor hen niet bij de kleinste fouten, maar wegpoetsen van dit smetje bleek de enige oplossing.

Abraham Lincoln

Eén van de grootheden in de Amerikaanse geschiedenis en revolutionair voor de wereld. Abraham Lincoln heeft zich bewezen een belangrijk man te zijn voor de status van de USA vandaag de dag. Na drie mislukte pogingen in het zakenleven begon hij aan zijn avontuur Mr. President te worden. Ook hier gingen de nodige fouten mee gepaard. Na maar liefst zeven mislukte presidentscampagnes kon hij toegang krijgen tot het Witte Huis en zijn positie als een van de wereldleiders.

Albert Einstein

Haastige spoed is zelden goed. Dat zal baby Einstein ook gedacht hebben. Waar hij vandaag de dag nog bekendstaat als misschien wel de slimste man uit de geschiedenis, had zijn meesterbrein lichte opstartproblemen. Zijn eerste woordjes kwamen pas na zijn vierde verjaardag en ook op school werd hij omschreven als mentaal traag. Jaren later zou deze docent gehoopt hebben deze woorden terug te kunnen nemen.

Michael Jordan

Voor menig NBA-liefhebber blijft de vraag altijd luiden wie de echte gigant der sport is geweest. Michael Jordan weet zich ongetwijfeld als ster van het veld in deze discussie te mengen. Laatbloeier Jordan heeft de nodige ontwikkeling en training door weten te maken. Hij faalde er namelijk in om überhaupt in zijn schoolteam te komen, doordat hij simpelweg niet goed genoeg zou zijn.

Bill Gates

Denkend aan de legendarische Bill Gates komen fouten niet direct naar boven. Echter wilde de jonge Bill hoge ogen gooien met een opleiding aan de gerenommeerde universiteit van Harvard. Door de lat té hoog te leggen moest hij zijn dromen van het papiertje opgeven door een tekort aan kennis en capaciteiten. Om vervolgens niet bij de pakken neer te zitten hoopte hij succes te behalen in het ondernemerschap. Ook hier faalde Gates met zijn eerste bedrijf, waardoor de nodige mislukkingen in zijn portfolio te vinden zijn.

Maar goed we weten allemaal wat hij daarna heeft bereikt…

Thomas Edison

Eén van de grootste uitvinders uit de geschiedenis maakte in de 19e eeuw al furore met zijn goed stel hersens. Zijn docenten waren daarentegen niet zo overtuigd van zijn kunnen op jongere leeftijd. Na het moeten aanhoren van opmerkingen dat hij te dom was om iets te kunnen leren, maakte hij een comeback van jewelste. Zo werden de monden op zijn school in Ohio met overtuiging gesnoerd.

Steve Jobs

Je bent jong, hebt dromen en de grootste ambities. Steve Jobs is het ultieme voorbeeld dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Op jonge leeftijd de wereld veroveren is zeldzaam. Met 30 jaar oud zat de legende hemzelf namelijk nog in het diepste dal van zijn leven. Nadat hij als stuk vuil achter was gelaten en uit het bedrijf gegooid, was de enige weg – net als voor jou – nog naar boven. Leren van de fouten leverde uiteindelijk één van de grootste successen ooit op waar jij hoogstwaarschijnlijk je gadgets aan te danken hebt.

Marylin Monroe

Hét lustobject van menig man in de jaren ’50. Na haar carrière met goede moed te zijn begonnen, dacht haar werkgever en producer daar anders over. Zowel haar skills als uiterlijk werden in twijfel getrokken, waardoor ze de laan uit werd gestuurd. Had die arme producer dat maar niet gedaan.

Henry Ford

Henry Ford staat bekend als pionier op het gebied van de vierwielers. De meest verfijnde supercars zijn te danken aan zijn uitvinding en business. Gelukkig heeft hij geleerd van de fouten door maar liefst drie bedrijven tot het faillissement te brengen. Veel wijsheid en doorzettingsvermogen later wist hij pas op 53-jarige leeftijd een homerun te slaan met zijn Ford Motors. Als je dacht je carrière op jouw leeftijd al finito was, dacht het dus niet.

 

Oprah Winfrey

Powervrouw Oprah is een icoon in de showbizzwereld. Ook zij is het schoolvoorbeeld dat alles mogelijk is. Een moeilijke en harde jeugd had haar in de greep totdat ze opstond. Eenmaal in de filmindustrie  werd er een aardige fout gemaakt bij haar eerste werkgever. Het contract werd beëindigd doordat ze zogenaamd niet geschikt zou zijn voor op de nationale televisie.

Colonel Sanders

Waar vandaag de dag de kip van KFC als warme broodjes over de toonbank gaan, was dat voorheen wel eens anders. Mislukkingen en fouten volgden elkaar op, waardoor zijn grootse gevleugelde plannen op een illusie uit leken te lopen. Hij kreeg zijn receptuur en plannen maar niet verkocht. Maar liefst 1000 afwijzingen van restaurants later had hij beet. Oftewel, geef nooit op, want anders zouden we vandaag de dag zonder Fried Chicken door het leven moeten.

Source:
Pinterest, Netflix Media Center