Zo haal je festival vibes in huis

CREDITS: Anthony Delanoix | Unsplash

Je graaft jezelf door het publiek, ergens ‘rechts voor’ staan je vrienden. Je gooit snel vijf lauwe biertjes in je nek om de aansluiting te vinden. ‘Moet je niet iets eten? Nee joh, ik eet nog wel even vijf boterhammen (lees: biertjes)’, haha.’ Om vervolgens toch voor 4 munten van €3,50 een lauw broodje döner naar binnen te schuiven. Het klinkt als een slecht idee, maar het is juist hét ultieme gevoel. De volgende keer precies hetzelfde recept.

Zo haal je in deze tijd de festival vibes in huis

De volgende keer?! De festivalwereld ligt op z’n kop. Geen feestende menigtes meer. Sommigen proberen er iets van te maken door een livestream te volgen. Maar dit kan echt niet tippen aan zwetende mensen bij elkaar. Als je niet naar een festival toe kan, kun je deze wel proberen in huis te halen. Met deze tips haal je het festivalgevoel in huis.

Festival
Foto: Marvin Meyer

Festival thema

Je hebt vast wel een favoriet feestje. De ene houdt van een beach party in de stralende zon. De ander houdt meer van een grimmig sfeertje. Probeer dit na te maken in huis. Bij het strandfeest kunnen de drankjes worden geserveerd in kokosnoten. Om nou de huiskamer vol te gooien met zand gaat een beetje te ver. Voor een grimmig sfeertje moet het juist donker zijn met flitsende lampen. Probeer dus een setting te creëren die jou doet denken aan dat ene feestje.

Muziek

Muziek is essentieel op een festival. Zo ook om het festivalgevoel in huis te halen. De muziek moet naadloos aansluiten op het thema. Als je van een grimmig thema houdt, sta je waarschijnlijk te fist pumpen op flinke dreunen. Maak dus een afspeellijst met jouw favoriete nummers die je mooiste herinneringen naar boven brengen. Dat tovert je vast weer in de festival mood.

Festival
Foto: Hanny Naibaho

Vrienden

Alleen naar een festival gaan is ook zo wat. Je vrienden zijn daarom van groot belang. Ook voor het festivalgevoel in huis zijn je vrienden key. De maatregelen veranderen bijna elke maand. De ene maand mag je maar 1 vriend uitnodigen, de andere maand ineens weer 3. Je bent misschien een ruige festivalganger, maar hier moet je natuurlijk wel rekening mee houden.

Eten & drinken

Bij een goed feestje hoort een lekker drankje. Sommigen staan daarentegen het hele weekend met een flesje water, maar dat heeft een andere reden. De ene houdt van een koud biertje en de ander juist van een goede cocktail. Haal daarom voor deze gelegenheid je favoriete versnapering in huis. Je kan daarnaast geen dag op een festival afsluiten met een broodje gezond. Er moet gewoon een vette hap in. Haal daarom de lekkerste snacks in huis, want die kunnen niet ontbreken.

Festival
Foto: Paula Vermeulen

Herinneringen

Al de bovengenoemde dingen brengen geweldige herinneringen met zich mee. Je hebt vast wel die ene vriend die fungeert als fotograaf. Deze heeft hier waarschijnlijk leuke beelden van. Graaf deze beelden dus op. Dat staat garant voor een mooie throwbacks.

Een flink recept

Het is lastig om het juiste gevoel weer te krijgen. Het sjouwen met je volle treetje door de menigte is nou eenmaal lastig na te maken. Door middel van dit recept kom je toch een stapje dichterbij om de festival vibes te krijgen. Laten we hopen dat deze zooi snel voorbij is en je weer een festivalletje kan pakken.

Festival
Foto: Wendy Wei