Is Elon Musk de rijkste persoon die er ooit zal zijn?

CREDITS: Foto: Big Stock

Elon Musk is een gestoord genie. Als succesvol entrepreneur stuurt hij auto’s de ruimte in, noemt hij zijn kind X AE A-XII Musk, dolt hij wat met vlammenwerpers en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij houden er eerlijk gezegd wel van: een succesvolle businessman die zichzelf niet té serieus neemt.

Een eigenschap die de rijkste man op aarde siert, want deze week ontving de groot aandeelhouder van Tesla weer de (on)nodige miljarden. Zoveel zelfs dat er volgens Forbes nooit meer een rijkere persoon op de aardbol zal rondlopen.

Hertz met een cadeau voor Elon Musk

Dat Musk de week goed begon, is een understatement: door een bestelling van het bedrijf Hertz van 100.000 elektrische voertuigen, kon de rijkste man op aarde nog eens circa 21,5 miljard euro bijschrijven. Hiermee klom zijn nettowaarde naar maar liefst 220 miljard euro. Hierdoor is Musk rijker dan Larry Page en Mark Zuckerberg samen. Dat worden dus nóg meer vlammenwerpers in het arsenaal van Musk.

elon musk
Foto: Unsplash – JP Valery 

De tweede plek

Afgelopen september liet Musk zijn directe rivaal Jeff Bezos al achter in de strijd voor de rijkste persoon ter wereld. Dat peperde de steenrijke Musk even in op een typische Elon-manier: via Twitter stuurde hij de Amazon-oprichter een zilveren medaille toe via Twitter. Daarnaast grapte hij nog dat hij een echte zilveren medaille zal opsturen. Tja, want wat een armoedzaaier is die Bezos ook zeg. Afgelopen maandag bleef het fortuin van Bezos alleen maar dalen, na eerder dit jaar al tientallen miljarden verlies te hebben geleden.

Elon Musk in space

Hoewel Tesla natuurlijk de grootste bron van inkomen is voor Musk, heeft de entrepreneur nóg een grote inkomstenbron. Met het belang dat Musk heeft bij SpaceX lijkt hij zijn vermogen alleen nog maar verder uit te breiden. Afgelopen februari werd dit bedrijf op een waarde van 74 miljard geschat, en daarmee zal het vermogen van Musk dus als een raket blijven stijgen.

Elon Musk, Is Elon Musk de rijkste persoon die er ooit zal zijn?
Foto: Unsplash – SpaceX