Waarom iedere man een signature dish moet hebben

CREDITS: Cottonbro | Pexels

Koken, het is één van de skills die jij als man hoort te bezitten. En daarbij hoort een signature dish die jou als spijsbereider definieert. Wanneer mensen bij jou komen eten hopen ze al dat jij jouw signature dish onder hun neus gaat schuiven. Wat dat is maakt niet zo veel uit, als je het maar met je ogen dicht tot in de perfectie kunt bereiden. En frituren telt niet.

Een signature dish is jouw culinaire visitekaartje

Het hebben van een befaamd gerecht brengt je een aantal voordelen. Zo ben je er snel uit wat je gaat maken wanneer je voor Kerstmis allemaal wat meebrengt. Daarnaast is er het genot van een skill die je tot in de puntjes hebt geperfectioneerd. Goed koken is natuurlijk leuk voor jezelf, maar er indruk mee kunt maken op anderen, heb je goud in handen. Jouw signature dish is voor hen het hoogtepunt van de avond, naast jou aanwezigheid natuurlijk.

signature dish, Waarom iedere man een signature dish moet hebben
Foto: Cottonbro

Hoe vind je jouw gerecht?

Koken kan maar hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vaak is less toch echt more en is juist een simpel gerecht de ultieme smaaksensatie. Dit gerecht dien je dan wel helemaal naar jouw hand te hebben gezet. Wanneer je begint met de basis vanuit een goed kookboek, kun je vanaf daar jouw eigen versie van het recept perfectioneren. De sleutel hierin is herhaling. Iedere keer dat je het gerecht maakt pas je het recept, de snijwijze of een techniek ietsje aan totdat je het gerecht hebt geperfectioneerd tot in de puntjes. Door deze herhaling wordt jouw signature dish niet alleen beter, maar word je ook sneller in het maken ervan. Zo kun je meer tijd doorbrengen bij je gasten. Win-win.

Meer dan één signature dish

Nu er één signatuur gerecht in de hoge hoed zit is het tijd om verder te gaan met het volgende. Eigenlijk is eentje niet genoeg, je kunt tenslotte niet iedere keer met hetzelfde aan komen zetten. Er zijn een aantal categorieën waarin jij een signature dish zou moeten hebben. Naast een diner gerecht is een ontbijt gerecht een absolute must. Niet zo lekker als je voor je (soon to be) vriendin de dag kunt aftrappen met een heerlijk ontbijt. Ze zal je dankbaar zijn.

Signature dish - MANIFY
Foto: Daria Shevtsova

Gerechtje on the side

Naast het diner en het ontbijt is er een derde categorie waarin een signature een absolute must is. Soms zet je het in als voorgerecht, het andere moment als bijgerecht tijdens de lunch of het diner. Met een sidedish zit je altijd goed. Leer bijvoorbeeld het ultieme olijvenbrood maken of maak er iets anders goddelijks van. Succes.

Signature dish MANIFY
Foto: Marta Dzedyshko