Experts geven antwoord op 4 belangrijke baardvragen

CREDITS: Allef Vinicius

Een goede, verzorgde haardos op de kaaklijn is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Let wel: goed en verzorgd zijn belangrijk in deze zin. Omdat de baard voor veel mannen soms een hoofdpijndossier is, stelden we aan de baardkoningen van King C. Gillette een aantal veelvoorkomende vragen. En daar antwoordden zij weer met verve op.

Baardvragen: 4 dingen die jij wil weten

We stellen de vragen aan King C. Gillette, omdat ze op dit moment de wereld aan het veroveren zijn met hun verzorgingslijn die speciaal is ontworpen voor het onderhouden van de baard. De producten vallen in de categorie ‘Alles-onder-één-dak’. Het is samengesteld door de pioniers op het gebied van verzorging sinds 1901. En die mensen wil je aan het woord laten over ‘de baard.’

, Experts geven antwoord op 4 belangrijke <strong>baardvragen</strong>

Niet alle mannen zijn gezegend met veel haargroei. Zijn er manieren om baardgroei te stimuleren?

“Helaas zijn er geen wondermiddelen: je kunt geen haren laten groeien die niet bestaan. Máár: er is wel een manier om bestaande haren te verdikken. De Beard Thickener uit de King C. Gillette-lijn versterkt en verdikt de baardharen die je hebt. In de Beard Thickener vind je cafeïne, panthenol en niacinamide  terug. Deze ingrediënten dringen door in de haarvezels om de veerkracht van het haar tegen breuk te helpen versterken. Daarnaast zorgen polymeren ervoor dat er een extern ‘frame’ rond het haar wordt gecreëerd. Hierdoor ziet je baard er dikker en voller uit, plus: hij voelt ook dikker aan.”

Wat zijn efficiënte manieren om de juiste baardstijl te creëren?

Sidenote: allereerst is het belangrijk dat je bij jouw barber checkt welke stijl bij jou past. Hier vind je al wat inspiratie over welke baardstijl bij jouw gezichtsvorm past.

“Als je samen met jouw barber hebt besloten welke stijl bij jou past, kun je de baard bijhouden met de producten van King C Gillette. Zo is de Style Master bijvoorbeeld ontworpen voor het afwerken van contouren, trimmen en bijwerken van een stoppelbaard. Samen met de baard- en gezichtsreiniger heb je een ‘alles-in-één-product’ in huis. De meest efficiënte manier is dus om een keer goed naar een barber te gaan, en thuis de baard onderhouden. In onze verzorgingslijn zit bijvoorbeeld ook een halsscheermes, waardoor je zelfs de kleinste details kan aanpakken.”

, Experts geven antwoord op 4 belangrijke <strong>baardvragen</strong>

En als je te maken hebt met haar dat uitsteekt of kleurverschil in de baard?

“Als je kleurverschil of uitstekende haren vervelend vindt, dan is de stoppelbaard een ‘schone’ optie. De stoppelbaard ziet er verzorgd uit en je kunt ‘m dagelijks bijhouden.

Voor de mannen die niet bang zijn om te experimenten: je kan ook verschillende vormen proberen. Bijvoorbeeld een snor of een sik. Als je op bepaalde plekken haar mist op je kaaklijn, dan kun je dat probleem coveren. Door de delen waar je wél haar hebt te verbeteren, kun je alsnog stijlvol voor de dag komen. Een snor laten staan kun je doen door die op de juiste lengte te trimmen, terwijl je de rest van je haar wegscheert met een Double Edge Scheermes.”

Dat klinkt misschien spannend voor sommigen… Hoe kunnen we fouten voorkomen? 

“First things first: er kan niets ergs gebeuren, want het is maar haar en het groeit heel snel terug! Mocht je toch een beetje bang zijn in het begin, dan kun je geleidelijk starten met de grootste lengte op de trimmer. De baardtrimmer van King C. Gillette heeft 3 kammen en 11 verschillende lengte-instellingen. Een start is dus snel gemaakt. En zeker als je op advies van je barber een juiste stijl hebt, weten we zeker dat jij je baard gaat rocken.

Daarna is baardverzorging belangrijk. In onze lijn vind je verschillende verzorgende producten: baardolie, reiniger, transparante scheergel en baardbalsem. Over olie gesproken: gebruik dagelijks baardolie, omdat de baard dagelijks gehydrateerd moet worden voor een aangenaam gevoel.”

, Experts geven antwoord op 4 belangrijke <strong>baardvragen</strong>

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met King C. Gillette.