Alles wat een man nodig heeft in zijn woonkamer

CREDITS: Bruce Mars

Een woonkamer moet bewoonbaar zijn en comfortabel. Dat is waar een woonkamer voor is: gasten ontvangen, ontspannen en vrijwel alles wat je thuis doet, wat niet in een keuken of slaapkamer gebeurt. Het is de plek waar je het grootste gedeelte van je tijd door brengt als je thuis bent. Jammer genoeg behandelen te veel mannen hun huiskamers als afdankertjes. Zorg ervoor dat dat niet het geval is voor jouw woonkamer door ervoor te zorgen dat je al deze benodigdheden in huis hebt:

Jouw woonkamer on point

Bank

Om te beginnen is het belangrijk om goed na te denken over wat voor bank je aanschaft. Het zet echt de toon voor de rest van het huis. Eentje waar je lekker in weg kan dromen, met een ijskoud biertje. Ook wel de ideale plaats voor Netflix and chill. Vind een bank die niet alleen bij de rest van het huis past, maar ook comfortabel is.

Foto: Pixabay

Kussens

Zonder kussens zal jouw bank er vrij saai uitzien. Spice it up met een leuke kleurencombinatie.

Foto: Terje Sollie

Stoel

Een fijne stoel is absolute noodzaak om mee te gaan met je bank. Het maakt het uiterlijk van de woonkamer compleet en biedt een mooie L-vorm waarin een tapijt kan liggen.

Foto: Andrew Barrowman

Tapijt

Een kale vloer zal niet de warmste sfeer creëren. Maak je woonkamer leefbaarder met een tapijt dat de ruimte aan elkaar verbindt.

Foto: Daria Shevtsova

Koffietafel

Je zult op een gegeven moment je koffietje willen neerzetten als je op de bank zit.

Foto: Dane Deaner

Kunst

Niemand wil naar kale muren staren. Zorg ervoor dat je muren decoratie bevatten met bijvoorbeeld wat vette kunstwerken. Ze hoeven niet duur te zijn.

Foto: Tim Gouw

Decoratie

Boekenkasten en scheidingswanden geven de mogelijkheid om je leven en interesses te tonen. Het plaatsen van foto’s en andere accessoires maken een ruimte persoonlijk.

Foto: Zhu Huai Hok

Lamp

Grote kans dat jouw woonkamer al een lamp in het plafond heeft. Kies voor een vloer- of tafellamp als je een ander soort mood wil creëren.

Foto: Kirill

Gordijnen

Vaak wordt de toegevoegde waarde van gordijnen in een woonkamer onderschat. Het geeft namelijk een warm gevoel aan een ruimte. Te korte gordijnen zijn hetzelfde als het dragen van een broek met hoog water. Zorg er daarom voor dat de gordijnen langer zijn dan alleen het raam.

Foto: Hannah Busing

 

Planten

Grote planten zien er niet alleen mooi uit in een woonkamer. Ze tonen aan iedereen dat je verantwoordelijk genoeg bent om iets anders dan jezelf te onderhouden. In dit geval een arme, weerloze plant.

Foto: Carlos Diaz

 

Total
0
Share