Dit vinden we een acceptabel aantal bedpartners

CREDITS: We-Vibe WOW Tech | Unsplash

Wanneer je serieus met iemand aan het daten bent, zijn er een aantal dingen waar je het liever niet over wil hebben. Denk aan gesprekken over je ex, je studieschuld die skyhigh is of het aantal bedpartners. Vooral het laatste kan zorgen voor enige problemen. Maar je weet wat ze zeggen: eerlijkheid duurt het langs. Misschien is het toch maar beter om jezelf bloot te leggen, want het kan een hoop gezeik schelen in de toekomst.

Het perfecte aantal bedpartners

Er bestaan geen regels over hoeveel bedpartners je mag hebben. Toch hebben we er allemaal wel een mening hierover. Kijk, we snappen dat je er lekker op los hebt gewipt in je single dagen. En dat je zwarte boekje volstaat met namen die je jezelf niet eens kan herinneren. Voor je vrienden is dit machtige informatie, maar voor je toekomstige vriendin wat minder. Dus wat is eigenlijk het acceptabele aantal bedpartners volgens mannen en vrouwen? Wij gaan het je vertellen. Spoiler alert: het getal is lager dan je wil. Veel lager.

minder seks- bedpartners
Foto: Jeremy Banks

Onderzoek

Enkele wetenschappers van de Bristol University en Notthingham University deden onderzoek naar deze prangende vraag. Het schokkende resultaat werd hierna bekendgemaakt door The Journal of Sex Research. Het onderzoek is gebaseerd op 104 vrouwelijke en 84 mannelijke respondenten. En deze beste mensen waren van mening dat het acceptabele aantal bedpartners, ja hou je vast, op slechts drie ligt.

Meer slecht nieuws

Oké, dit is wel een immens laag cijfer. Toch hebben we nog meer slecht nieuws. Uit het onderzoek bleek ook dat naarmate je meer bedpartners hebt gehad, je minder aantrekkelijk wordt gevonden. Vrouwen zouden mannen minder aantrekkelijk vinden na zes bedpartners. Terwijl bij mannen dit pas gebeurt boven de elf bedpartners. Ook viel het op dat de deelnemers strenger waren voor de ander dan voor hun partner. Zo zouden de meesten veel meer rondgewipt hebben dan ze acceptabel vinden.

Maar ja, hoe je het ook wendt of keert: je kan het niet meer omdraaien. En dat zwarte boekje is altijd nog leuk als aandenken van die ‘goede, oude tijd’.

momenten- bedpartners
Foto: Bigstock