Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld

CREDITS: Kyrell | Unsplash

SUV’s worden vaak neergezet als lompe en trage bakken. Handig voor een groot gezin, maar menig autoliefhebber gaat er niet altijd even goed op. Toch zijn er een paar pareltjes die je hart wel degelijk sneller laten kloppen. En niet alleen qua uiterlijk springen ze naar voren, ze kunnen ook nog eens flink rap zijn. Daarom hebben we de top 5 snelste SUV’s op een rijtje gezet voor je die er ook nog eens behoorlijk sexy uit zien. En dat voor een lompe gezinsauto.

Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld

Het rijtje is ontzettend divers. Van Duitse degelijkheid tot aan Italiaanse klasse. En bij de één moet er wel motorolie in, terwijl de ander juist een stekker in zijn kont krijgt. Niet geheel verassend. Check it out.

4. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alleen de naam heeft al Italiaans karakter. Met deze auto vlieg je in 3,8 seconden naar de 100 km/u en je betaalt er zo’n €135.000 voor. Maar dan heb je ook wel een échte Italiaanse schoonheid te pakken, terwijl je ook nog eens je gezin mee kan nemen.. Of ze blij worden van een topsnelheid rond de 280 km/u laat we in het midden. De SUV brengt jou in ieder geval veel rijplezier. En dat hebben wij ook mogen ervaren.

SUV, Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld

3. Mercedes-AMG GLC 63 S

Deze Duitse wagen staat vrijwel gelijk aan de Alfa Romeo. Ook deze gaat in 3,8 seconden naar de 100 km/u. De benaming is een mondvol en vooral de laatste letter S mag niet ontbreken. Deze letter zorgt namelijk voor ruim 30pk meer. De topsnelheid van deze dikke SUV is gelimiteerd op 250 km/u mocht je dit ooit behalen. Op de autobahn natuurlijk.

SUV, Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld
Foto: Martin Katler

2. Lamborghini Urus

De Urus is een fenomeen geworden. Het is de eerste SUV die Lamborghini ooit heeft gemaakt én met ongekend succes. Deze wagen produceert 650 pk en behaalt daardoor de 100 km/u in 3,7 seconden. Voor de rest zijn de looks van deze auto gewoon bizar sexy. En snel, want dit renpaard tikt met gemak de 305 km/u aan. Wát een bak.

SUV, Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld
Foto: Kyrell

1. Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep is niet het merk wat je snel zou verwachten in dit rijtje. Maar deze SUV is niet mis. Ook deze vliegt in 3,7 seconden naar de driedubbele cijfers. En met 717 pk onder de kap is dat geen echte verrassing. In Nederland leg je hier ruim €230.000 voor neer. Maar dan heb je wel de krachtigste, niet-elektrische, auto ter wereld in bezit. Wellicht dat je portemonnee daar iets minder blij mee is want met een topsnelheid van 290 km/u zuipt deze bak je gewoon arm.

SUV, Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld
Foto: Jakob Rosen

Tesla Model X als bonus

De meningen over dit elektrische monster zijn misschien verdeeld, want of deze stofzuiger op wielen een dikke bak is te noemen, is nog maar vraag. Het is echter niet te ontkennen dat deze wagen ongelooflijk snel is op de eerste meters. De koppel van Tesla’s elektromotoren valt niet te overtreffen en hiermee bereikt het snelste model de 100 km/u in 3,2 seconden.

Een hele korte race tussen deze auto’s wordt dus appeltje eitje voor deze Tesla. Maar of dat de reden is om deze kopen laten we aan jou over. En op de langere afstanden ga je juist flink onderuit met deze vierwielige batterij, want de topsnelheid 255 km/u kun je écht niet lang volhouden.

SUV, Dit zijn de snelste en meest sexy SUV’s ter wereld
Foto: Jorgen Hendriksen
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…