Overfinch steekt de Velocity in een modervette jas!

Overfinch is toch wel de grondlegger van de aftermarket Range Rover-tuning. Het in London gevestigde bedrijf bestaat sinds 1975 en is sinds hun lancering van de Range Rover niet meer weg te denken. Na ruim 44 jaar weten ze ons nog steeds warm te maken voor hun herontwerpen van één van de meest luxe 4×4’s op de markt. Overfinch komt nu met een wel hele dikke Range Rover Velocity.

De Overfinch Velocity is wel heel dik!

Met de Overfinch Velocity maak je zeker een statement. Een Range Rover heeft op zichzelf al een behoorlijk ‘hier kom ik’ gehalte. Dat veel welgestelden zo’n PC-hoofttrekker bezitten is dan ook geen verrassing. Toch snappen wij ook dat je baalt wanneer je een vrijwel identieke SUV tegenkomt. Hiervoor heeft Overfinch een oplossing bedacht. Zij bieden een aftermarket pakket waarmee je jouw bolide nog vetter kunt maken. Als dat maar past!

Limited Edition Overfinch Velocity

Het Overfinch pakket is beschikbaar voor de Range Rover 5.0 V8 Autobiography of de SV Autobiography. Echter is de oplage gelimiteerd tot tien auto’s wereldwijd. De kans dat je er eentje tegenkomt is dus nihil, gelukkig hebben wij de foto’s!

Moddervette accessoires

De Velocity is de meest assertieve Overfinch tot nu toe. Deze uitvoering beschikt over koolstofvezel onderdelen en 23″ cyclone velgen. Het interieur is voorzien van hexagoon details en leder om comfort te garanderen. Natuurlijk is de auto uitgevoerd in een matzwarte kleurstelling met verschillende koolstofvezel delen. Zo vind je carbon fiber terug op onder andere de motorkap, bumpers, side skirts en grill. Ook de uitlaat wordt voorzien van een dual-valve performance systeem die je kunt openen en sluiten. Handig voor als je laat thuis komt!

De bolide is te verkrijgen in zowel een korte als lange wielbasis. Voor een exemplaar zul je wel flink de beurs moeten trekken. Het model met alles erop en eraan kost 315 duizend pond. Maar dan heb je wel een unieke Overfinch Velocity.