Maak kennis met de hele dikke Range Rover Velar SVA!

Eindelijk komt daar de Range Rover Velar SVA aan. Deze nieuwe versie is in zo’n beetje alle opzichten anders dan zijn voorganger. De Velar is goed onder handen genomen door de ‘Special Vehicle’ afdeling van Land Rover en maakt de Range Rover Velar SVR het summum in het Velar gamma. De SVAutobiografy Dynamic Edition zal slechts 1 jaar te kopen zijn als hij uitgebracht wordt!

Range Rover Velar SVR: Plenty of power

De Range Rover Velar SVR is uitgerust met een sterk staaltje techniek. Een 5 liter V8 wel te verstaan. De motor zal mede dankzij de supercharger een waanzinnige 542 PK en 680 Nm koppel gaan leveren! Dankzij de motor, een versnellingsbak met 8 versnellingen en speedshift zal deze bolide 100 kilometer per uur aantikken in 4,5 seconde. En dat in een SUV. De topsnelheid van ruim 270 kilometer per uur is op zijn minst alleraardigst te noemen.

Bij een flink vermogen en hoge snelheid zal er ook flink geremd moeten worden. Daarom hebben de remmen ook een upgrade gehad. De standaard velgen van 21 inch bieden veel ruimte voor de speciale grotere remmen.

De tak van Land Rover die verantwoordelijk is voor dit paradepaartje ontwikkelde opereert onder de naam Special Vehicle Operations. SVO ontwikkelde eerder de Range Rover Sport SVAutobiography en de hele snelle Range Rover Sport SVR. Indrukwekkend werd!

Heel strak uiterlijk

Het strakke uiterlijk van de Range Rover Velar SVA is onder andere te danken aan de nieuwe voorbumper. Deze zorgt ook voor meer verkoeling dan zijn voorganger. Daarnaast zijn speciale side skirts geïnstalleerd en een nieuwe achterbumper met 4 uitlaten! Naast het uiterlijk zal ook het interieur een flinke upgrade krijgen. Een sportstuur met aluminium schakelflippers behoort onder andere tot deze aanpassingen. Daarnaast zullen de stoelen met Windsor leer bekleed zijn, kwalitatief heel sterk!

Wie nog wat geld over heeft kan deze Range Rover Velar SVA met een ‘vanaf’ prijs van ruim €171k kopen. Even een autoverzekering vergelijken en gas erop!