Ongekende beelden: Georgina Verbaan prijkt in lingerieshoot

CREDITS: Anne Timmer / FHM500

Aah, Georgina Verbaan. Bij die naam gaan hele warme gevoelens terug naar de beginjaren van ’00. In oktober 2000 stond ze op de cover van de eerste FHM en in 2004 blies ze Nederland omver met haar Playboy-shoot.

Nu, ruim twee decennia later, maakt ze meer dan glorieuze comeback. Ze prijkt in een lingerieshoot voor de FHM500, omdat is verkozen tot All Time Favorite. Jup, en daar is geen speld tussen te krijgen.

Georgina Verbaan schittert in nieuwe shoot

De All Time Favorite-trofee laat gaat jaar in jaar uit naar legendarische vrouwen. We hebben het over Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko en Kim Feenstra. Nu Verbaan ermee aan de haal gaat wordt het lijstje nog mooier. Waarom? ‘Fotoshoots vind ik leuk omdat het een stap uit de realiteit is. Het is een toneelstuk, een verkleedpartij,’ vertelt Georgina tegen FHM.

Georgina Verbaan
Foto: Anne Timmer / FHM500

Zelf ook altijd vragen

Maar ze zit zelf ook nog met vragen. Zelfs na de shoot. Daarover laat de actrice weten: ‘De maatschappij waardeert schoonheid, wat dat dan ook precies moge zijn, wat mij betreft buitenproportioneel ten opzichte van kwaliteiten die er echt toedoen, zoals wat je kan en vooral hoe je je verhoudt tot anderen, mensen, dieren, de wereld. Dus was het ijdelheid? Angst? Kijken of ik nog een keer met zo’n rol weg kan komen? Je laat jezelf toch bekijken. Waarom? Ik heb altijd meer vragen dan antwoorden.’

Experimenteren

De succesvolle actrice vindt het nog steeds heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren. Na rollen in meer dan 70 films en series, en onder andere twee Gouden Kalveren in haar prijzenkast, is er altijd ruimte voor iets nieuws. ‘Ik vind het ook leuk om met jonge makers te werken die voor het eerst stappen zetten in de filmwereld. Daar leer je ook weer van, omdat zij met een frisse blik kijken, dingen anders aanpakken en veel ambitie hebben,’ komt naar voren in het interview met FHM.

Maar ook deze shoot hoort daarbij. ‘Ik heb de male gaze die graag naar een passieve, pleasende, onderdanige, welgevallige vrouw kijkt, sorry heren, buiten de deur willen houden, maar het verbaasde me hoe snel je toch bijna met een vinger in je mond zit. Zoiets is gewoon volledig geïnternaliseerd. Dus of het helemaal gelukt is weet ik niet. Maar evengoed een interessant experiment.’ 

En dat experiment check je hier: