Olympisch kijkvoer: deze bombshells shinen op de Winterspelen

CREDITS: FHM | Jasper Suyk

De XXIVe Olympische Winterspelen zijn van start. Altijd lekker om dat hysterische oranjegevoel te zien pruttelen. Iedere doordeweekse-dinsdagman heeft zijn ongezouten mening weer klaar. Dat mag hoor, maar negen van de tien keer wordt er naast ‘De Spelen’ niet naar de sport gekeken. Alleen de échte sportliefhebbers weten van (winter)wanten.

Olympisch kijkvoer

Nu gaan we niet judgen, want er is een héle goede reden om naar de Olympische Winterspelen te kijken: dames zoals Jutta Leerdam en Suzanne Schulting. Ze zijn niet alleen loeisnel op het ijs, maar ook nog eens bloedje mooi. Zo deelt mevrouw Schulting graag behind-the-scene-beelden via Instagram. En daar hoor je ons niet over klagen…

Mooiste dames op de Olympische Winterspelen

Sport verbindt. Dat is in ieder geval zeker. We juichen massaal als Nederland een gouden plak binnenhengelt, en we jankten allemaal toen Andrés Iniesta in 2010 de winnende maakte in de WK-finale.

Mooie dames kijken verbindt ook. Het is praatvoer voor mannen als ze samen de kroeg induiken en iedere man checkt regelmatig zijn Insta-tijdlijn om nieuwe dames te spotten. Wij kunnen het weten, want we zijn niet van gisteren. Ook wij zien de interactiecijfers op onze socialmediakanalen.

Omdat deze twee pijlers beide verbinden, leek het ons een mooie combi om te delen. Bij dezen: dit zijn de allermooiste dames van de Olympische Winterspelen:

Jutta Leerdam

Goede wijn behoeft geen krans. Jutta Leerdam is – ondanks haar jonge leeftijd – een all time favorite van ons. Dat weet Videoland ook, want er draait nu een heuse serie van haar en haar vriend Koen Verweij op de streamingdienst. En check ook deze fotoshoot, waarin Jutta laat zien dat ze de mooiste billen van NL heeft.

De specialiste op de 500, 1000 en 1500 meter schaatst voor het eerst op de Olympische Winterspelen. Dat doet ze met een goed gevulde medaillespiegel.

Aja Evans

Als je door het leven gaat als Bobsled Bombshell, dan hoor je in dit rijtje thuis. Een bloedmooie dame die vlamt over ijs in een bobslee. Mooi, toch? Aja is overigens geen onbekende: de 33-jarige Amerikaanse pakte in 2014 al brons. Ook dit jaar is ze weer van de partij. Wij weten wel welke sport we ook een kans gaan geven.

Lindsey Jacobellis

Klaar voor een indrukwekkende prijslijst?

5 x Olympian
31 x World Cup Gold Medalist
10 x XGames Gold Medalist
6 x World Champion

Dit is Lindsey Jacobellis’ Insta-bio. Pfoe, indrukwekkend hè. De 36-jarige snowboardster staat al jaren aan de top van de sport. Ook dit jaar gaat ze weer voor goud, en met haar looks vinden wij dat allesbehalve een straf.

Suzanne Schulting

‘Wat is ze leuk hè, die Schulting’

We horen het zelfs onze oma’s zeggen. We zijn het roerend met deze dames op leeftijd eens, want Suzanne Schulting is oprecht, altijd opgewekt én ziet er verdomd goed uit. De Olympisch kampioene gaat graag een showtje weg op Instagram. Dat snappen we, want mennnnn…

Sarah Nurse

Oké, voordat je begint met ruzie maken, moet je even weten wat Sarah Nurse doet…

IJshockey.

Deze dame laat jou alle hoeken van de kamer zien als je iets verkeerds zegt. De Canadese ijshockeyster ziet er lief uit, maar ze deelt graag beuken uit. Met haar team is ze al wereldkampioen geworden, en nu is het tijd voor de Olympische Winterspelen.

Antoinette de Jong

Nog een stukje Nederlandse trots. Antoinette de Jong heeft al veel waargemaakt – medailles op de Olympische Spelen én europees- en wereldkampioen – maar ze wil meer. Ook dit jaar mag ze ons weer blij maken. Wij Nederlanders mogen wel trots zijn hoor…