Je energieniveau verhogen doe je met deze tips!

CREDITS: Austin Schmind

Ken je dat gevoel dat de maandag eigenlijk twee dagen lang voelt? Weinig energie, niet zo productief als je eigenlijk wil zijn? Blue Monday is eigenlijk meerdere maandagen per jaar. Gelukkig kunnen wij je daar bij helpen. Wij hebben namelijk een paar hacks gevonden om jouw energieniveau mee op te krikken. Zo kan jij elke dag shinen met energie voor 10!

Energie verhogen doe je zo!

Wake up call!

Begin elke dag met een flink ontbijt. Zoals je waarschijnlijk weet is dit de meest belangrijke maaltijd van de dag. Toch zijn er mensen die niet ontbijten en dus draaien op een lege maag. Niet slim, tenzij je aan Intermittent Fasting doet.

Krijg je die droge boterham toch niet weg? Zorg dan voor een lekker schaaltje kwark of granola met fruit! Trust us, je merkt per direct dat je meer energie hebt en frisser op de werkvloer staat!

Energie, Je energieniveau verhogen doe je met deze tips!
Foto: Brooke Lark

Burst that bubble

Veel mensen kampen dagelijks met een flinke dosis stress. Dit is één van de grootste blockers van energie. Als je elke keer bezig bent met wat niet is gelukt loopt de energie uit je lichaam als een lekke band.

Zeg vaarwel tegen alles wat niet lukt en kijk vanuit een andere invalshoek naar hoe je het wel kan laten slagen. Een andere goede tip is het beluisteren van podcasts. Spotify staat er vol mee. De file is voorbij voordat je het door hebt!

Hydratatie

Heren, dat biertje komt later. We hebben het nu even over het glaasje gemeentepils. Water is namelijk niet alleen goed voor je huid maar ook voor je energieniveau. Zorg er voor dat je geregeld een glas water naar binnen werkt. Een no-brainer dit natuurlijk.

Verbeter je slaapritme

Een van de oorzaken van vermoeidheid, futloosheid of weinig energie is het onregelmatig slapen. Een goed slaapritme is de sleutel tot meer energie. Je zult ook merken dat als je een regelmatig slaapritme hebt, je minder slaap nodig hebt dan wanneer je onregelmatig slaapt.

Uitslapen in het weekend is enorm chill, echter gaat hier je slaapritme wel van naar de haaien. We raden dan ook met grote voorzichtigheid aan om niet uit te slapen in het weekend. Ga in plaats van uitslapen lekker hardlopen op zaterdag of zondag, energie gegarandeerd!

Thee en kruiden

We gaan niet spiritueel lopen doen hoor, de hogere sferen bewaren we voor in het weekend. Probeer jouw dagelijkse kop koffie eens te vervangen door een kop thee. Dit bespaard je ’s ochtends niet alleen een kwartier op het toilet, maar kan jouw energieniveau ook boosten.

Jouw dagelijkse ochtendbak is namelijk net als een blikje Red Bull. Je krijgt er een kick van en je energieniveau gaat in eerste instantie omhoog. Echter gaat deze na een korte tijd ook weer net zo hard omlaag. Dit is dus ook hoe de koffieverslaving ontstaat. Je blijft naar je bak grijpen omdat je jouw energie terug wil. Kruiden in de thee werken geven jouw gehele lichaam een lekkere boost en zijn ook nog eens gezond.

Energie, Je energieniveau verhogen doe je met deze tips!
Foto: Lisa Hobbs

 

 

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…