Dit zijn de grootste misvattingen over ons haar

CREDITS: Andi Whiskey

Ons haar is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van ons uiterlijk. We gaan de deur niet uit als het niet goed zit en als we daar geen zin in hebben zetten we een pet op. Maar van een pet dragen wordt je sneller kaal, toch? Vandaag gaan we een paar mythen over haar even de deur uit werken. Want veel opvattingen die we hebben over ons haar zijn helemaal niet waar.

Misvattingen over ons haar

Grijs worden

We kunnen er niet omheen, vroeg of laat worden we grijs. Een van de grootste mythen omtrent het grijs worden, is dat er meer grijze haren gaan groeien als je er eentje uit je hoofd trekt. Fabel! Maar hoe komen we hier bij?

Mensen kwamen tot deze conclusie door de wortels van haren te vergelijken met die van planten. Say what? Als je een plant uit de grond trekt en de wortels splijten, groeien ze gewoon door. Dan is het niet meer dan logisch dat hetzelfde gebeurt bij de wortels van haar dachten ze. Wij maken een voorzichtige conclusie en zeggen dat deze mensen hadden verloren van de fles toen ze deze conclusie trokken.

Mythen over haar, Dit zijn de grootste misvattingen over ons haar
Foto: Gursimrat Ganda

Roos

Over dit ongemakkelijke en beschamende fenomeen bestaat ook een mythe. Deze moeten we zo snel mogelijk de wereld uit helpen, zodat we minder voor paal staan met zijn allen. Over het algemeen wordt een droge hoofdhuid gezien als de oorzaak van roos. Fout!

Je moet namelijk goed kijken welke kleur jouw kopsneeuw is. Als het een witte kleur heeft kan het worden gerelateerd aan een droge hoofdhuid. Is het gelig, dan moet je even een speciale shampoo halen. Elke hoofdhuid heeft een gistbalans. Gelukkig kan je het simpel oplossen met spulletjes bij de drogisterij, maar je moet het wel kunnen herkennen! Thank us later.

Door het dragen van petten wordt je kaal

Geen zorgen mensen, van petten dragen wordt je niet kaal! De enige manier waarop je jouw haar kan verliezen bij het dragen van een pet is als hij te strak zit. Er is dus geen sprake van haarverlies doordat er minder zuurstof bij je lokken komt.

Elke dag wassen

Een schoon en fris hoofd is gewoon super nice. Daar hoeven we minder voor te doen dan initieel werd gedacht. Je hoeft namelijk niet elke dag je haar met shampoo te wassen om het schoon te houden. Sterker nog, elke dag wassen met shampoo doet waarschijnlijk meer kwaad dan goed!

Mannen, ons wordt aangeraden het haar alleen te wassen als het te vettig aanvoelt. Als we het vaker doen kan het zorgen voor haarverlies.

Kaal worden door de genen van je moeder

Vaak wordt gedacht dat de genen die er voor zorgen dat je kaal wordt van je moeders kant van de familie komen. Dat is niet waar! Dus geef je moeder hier nooit meer de schuld van. We worden kaal door een mix van genen die worden afgegeven door zowel je vaders kant van de familie als die van je moeder. Daarnaast zorgt stress er ook voor dat we kaal worden, dan is het dus eigen schuld kale bult!

Mythen over haar, Dit zijn de grootste misvattingen over ons haar
Foto: Sean Stratton