Succesvolle mannenkapsels per gezichtsvorm

CREDITS: Shutterstock

Hoe vervelend is een bezoek aan de kapper en fucked-up terugkomen. Prima kapsel, maar dit is niet voor jou weggelegd!

Een goed kapsel is belangrijk voor een moderne man, daarom presenteren we potentiële mannenkapsels die het beste passen bij je gezichtsvorm. Een goed voorbereide man, telt voor twee!

Wardrobelooks

1. Ovale gezichtsvorm 

De perfecte gezichtsvorm voor vrouwen maar iets minder voor de man. Toch is deze lekker makkelijk, zonder barrières. Mannen met deze gezichtsvorm kunnen vele vormen en lengtes hebben, omdat het gezicht zo lekker in balans is.

Wowstyle | Pophairscut

2. Vierkante gezichtsvorm

Een man met een vierkant gezicht wordt vaak gezien als sterk en mannelijk, met een goede kaaklijn als kenmerk. Waar de ovale vorm gezien wordt als ideaal onder de vrouwen, is dit de meest geliefde onder de mannen. Een kort en strak kapsel accentueert deze geliefde lijn het beste. Voorkomen: scheiding in het midden of een zeer warrige look. Deze verleggen het accent en dat moeten we niet hebben!

Tommy Hilfiger |  Hairstyleonpoint

3. Langwerpige gezichtsvorm

Nu denk je, we hebben ovaal toch al gehad? Ja, maar deze gezichtsvorm is iets langer dan de ovale variant. Tip bij deze gezichtsvorm is om de zijkanten niet té kort te doen. Hierdoor lijkt het nog gezicht langer. Wil je toch graag zo’n kapsel, dan is het een aanrader om het proportioneel te houden. Je haar semi over het voorhoofd dragen, zorgt voor meer balans. Al is een lang gezicht momenteel wel hip!

 

PoptowerGQ

4. Diamantvormig gezicht

Mannen met een diamantvorming gezicht hebben aanwezige jukbeenderen en de kin en voorhoofd zijn relatief smal. Mannen met deze gezichtsvorm kunnen het beste gaan voor zo weinig mogelijk kappersbezoeken en het haar lekker lang laten. Deze lengte zorgt ervoor dat het silhouet verzacht wordt. Nog een kleine tip: maak het niet te scherp rond de randen, hierdoor kan het lijken alsof de oren uitsteken.

Modern SalonEsra Sam

5. Ronde gezichtsvorm

Een rond gezicht heeft geen hoeken (suprise!). Daarom is het handig om een haarstijl te kiezen die ook met wat lengte gedragen kan worden. Het hoeft niet gelijk stekelig maar wat meer volume bovenop, zorgt ervoor dat het gezicht minder rond lijkt. Voorkom té warrige looks, deze accentueren de rondheid van de gezichtsvorm.

Wowstyle |  Hairstyleonpoint