Haaruitval? Deze vier manieren kunnen je helpen 

CREDITS: Unsplash | Isi Parente

Een mooie bos haar kan je ver brengen in het leven. De vrouwen zijn er dol op en je ziet er automatisch meer verzorgd uit. Het is dan ook niet niks wanneer je haar dunner begint te worden of nog erger, zelfs begint uit te vallen. Wanneer dit zich voordoet heb je twee opties: of je scheert het er allemaal vanaf of je gaat alternatieven behandelingen proberen om haaruitval tegen te gaan.

Last van haaruitval? Deze vier manieren kunnen je helpen

Er is helaas geen middenweg. Als we iets doen, doen we het namelijk goed. En een koppie hebben met half haar zit er dus niet in. Gelukkig hebben we voor jou wat trucjes gevonden die je kunnen helpen met het redden van je haar.

Haartransplantatie

Laten we meteen met de meest extravagante optie beginnen. Begin je een kaal koppie te krijgen of lijkt het net alsof je haarlijn met de dag een centimeter naar achter verschuift? Dan is het wellicht tijd om over een haartransplantatie na te gaan denken. Bij een haartransplantatie worden je kale plekken operatief bedekt met je eigen haar die ze ergens anders op je lichaam vandaan halen.

Wij hebben het al een keer meegemaakt en het resultaat check je hier.

Resultaten-van-een-Haartransplantatie-8

Goede haarverzorging

Een iets minder dramatische optie is om je haar gewoon goed te verzorgen vanaf dag één. Als je last hebt van haaruitval dan is dat waarschijnlijk toch je eigen schuld. Je lichaam, dus ook je wilde manen, zijn een tempel. Dit heeft dus (veel) goede verzorging nodig. Alleen shampoo gebruiken is hierbij helaas niet voldoende.

Investeren in een goede conditioner kan al vele wonderen verrichten. Dit zorgt ervoor dat je haar herstelt en het goede voeding krijgt. Verder is het belangrijk om onnodige haarproducten en behandelingen te vermijden. Probeer dus zo min mogelijk producten erin te gooien, probeer je haar niet te heet te föhnen en ook niet te vaak te stijlen mocht je dit doen.

Verander je levensstijl

We hebben het net al gezegd: je lichaam is een tempel. Behandel je lichaam dus ook zo. Wanneer je veel tijd en moeite in je haar steekt, maar voor de rest je lichaam in de steek laat heb je er alsnog niks aan. Dit heeft namelijk alleen maar gevolgen voor je haar. Het gaat er doffer uitzien, wordt dunner en het kan zelfs uitvallen. Niet handig dus. Probeer slechte gewoontes als roken, te veel stress hebben en slecht eten achterwege te laten.

Go natural

Mocht je nog steeds een inner battle voeren met je haar dan kun je natuurlijk ook de oplossing in de natuur vinden. Er zijn namelijk vele oliën, drankjes en vitamines die je kunt gebruiken om je haaruitval tegen te gaan. Sommigen zeggen dat het een fabeltje is, anderen zweren erbij. Mocht je dus echt met je handen in de haren zitten, of wat daar dan nog van over is, dan kun je dit altijd proberen. Baad het niet schaadt het niet toch?

haaruitval
Foto: Mael BALLAND