De ‘net-uit-bed’-look: Zo nail je hem

Conditioner voor mannenscheertrends en zelfs haartransplantaties; we tippen je maar al te graag! Maar we weten natuurlijk ook dat deze tips moeite kosten. Hoeveel tijd wil je nou écht aan je looks spenderen? Hoe chill zou het zijn als je er niet al te veel moeite in hoefde te steken. We hebben het allemaal druk genoeg.

Daarom hebben we besloten om het vandaag een beetje makkelijker te houden voor je, met één van de easiest looks of all time. We hebben het over de net-uit-bed-look. Zo nail jij hem.

Zó rock je de net-uit-bed-look

Het is er eentje die je level van aantrekkelijkheid enorm kan liften, maar waar je ook flink de plank mee mis kunt slaan. Veel komt er niet kijken bij de net-uit-bed-look: de helft van het werk ligt bij je kapper. En met de helft bedoelen we eigenlijk gewoon 90% van het werk.

Dus, wat moet je die kapper van je vertellen? Het komt erop neer dat je haar niet te kort moet zijn, maar ook niet te lang. Bovenop mag je haar iets langer zijn en bij de zijkant kun je drie tot vijf centimeter aanhouden. Al is dit natuurlijk ook afhankelijk van je haarstijl.

De net-uit-bed-look werkt over het algemeen het beste bij stijl haar. Krullen hebben nog al eens de neiging om out of control te raken nadat ze je kussen geraakt hebben namelijk. Met een look als deze kun je dan al snel slordig overkomen. Het valt te proberen, door de zijkanten een stukje korter te houden. Maar je wil natuurlijk niet een ‘smoezelige’ indruk maken. Mee uitkijken dus!

https://www.instagram.com/p/BnNJno_hrV2/?taken-by=ncentineo

Als de kapper je haar in het juiste model geknipt heeft, zul je merken dat je haar uit zichzelf al een stuk makkelijker goed valt. Maar de échte truc achter de net-uit-bed-look? De natuurlijke oliën van je haar. De look zal het beste tot zijn recht komen wanneer je dus een aantal dagen je haar niet wast. Is een ongewassen coupe niks voor jou? Met ‘surf sprays’ kun je een soortgelijk effect creëren.

Voor dunnere haren kun je een verdikkende spray gebruiken, of een texture spray. Deze gebruik je door je haar eerst goed nat te maken, doe vervolgens wat van de spray erin en breng het met je handen een beetje in model terwijl je het droog fohnt. Het hoeft natuurlijk niet perfect, warrig is juist key. Je zult zien dat het haar gedurende de dag goed in model blijft zitten, omdat het model juist ‘messy’ is. Je kunt gedurende de dag ook gerust met je handen door je haar gaan en dergelijke, met dit kapsel is juist het feit dat het er ‘gedragen’ uit ziet de charme erachter.

Tip: wanneer je deze messy look gaat dragen, is het wel belangrijk dat de rest van je outfit netjes is. Een goed bijgehouden baardje, gestreken overhemd en gepoetste tandjes en nagels zijn hier belangrijk. Combineer je dit kapsel namelijk bijvoorbeeld met een gekreukt overhemd, dan is het resultaat al snel onverzorgd. Juist de disbalans die het haar in de rest van je (verzorgde) look aanbrengt zorgt voor het charmante totaalplaatje van deze look. Zorg dan ook dat de rest gewoon on point is.

net-uit-bed-look, De ‘net-uit-bed’-look: Zo nail je hem
Foto: Esteban Giacobbe
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…