Zo adopteer je de stijl van James Bond

James Bond is één van de meest succesvolle filmreeksen ooit. De stijl van 007 is door de jaren heen hier en daar wel wat veranderd, maar nog altijd enorm stijlvol en tijdloos. Stiekem, of niet stiekem, willen we allemaal zoals James Bond zijn, want voor zijn aantrekkingskracht zou je een moord doen. De eerste Bond verscheen al in 1962 maar er worden nog steeds films uitgebracht. Er zijn dan ook verschillende acteurs die de rol van James Bond hebben vervuld en ze waren stuk voor stuk ontzettend stylish.

Wij hebben de mannen die 007 speelde onder de loep genomen en we laten je zien hoe jij door het leven kan gaan als James Bond.

Kleed jezelf als James Bond

1. Sean Connery

Deze man speelde de originele James Bond en is daar mee natuurlijk een icoon. Hij had een bijzonder gevoel voor stijl. Zo kwam hij regelmatig op het doek in een driedelig pak, waren zijn zwarte haren altijd goed gekamd en scheurde hij door straten in zijn befaamde Aston Martin’s. In de jaren ’60 deden ze niet onder voor de stijl van nu, zo bewijst deze icoon maar weer is. Wij hebben een aantal onderdelen voor je uitgezocht waardoor jij je als de originele James Bond kan voelen.

mannenmode 3
Foto: Sean Connery in Dr. No

De stijl van Connery krijg je door een grijs pak te combineren met een zwarte stropdas, een wit overhemd en een paar zwarte leren veterschoenen. Deze kledingstukken zijn tijdloos en helpen jou om een echte klassieke look te geven.

2. Roger Moore

Moore speelde in maar liefst zeven James Bond films en is daarmee de meest productieve 007. Hij speelde James Bond in de jaren ’70 en ’80 en week een beetje af van de rest. Hij introduceerde bij James Bond iets bredere kragen, stropdassen met een patroon en gekleurde jasjes. Roger Moore staat ook bekend als de Bond met iets meer humor, en laat dat nu net belangrijk zijn voor de dames.

 

james bond stijl, Zo adopteer je de stijl van James Bond
Foto: Roger Moore in Octopussy

Moore ging dus vaker voor een pak met kleur, donkerblauw bijvoorbeeld, dat combineerde hij met een stropdas met patroon, een wit overhemd en in zijn hand een sigaar. Want als we dan toch roken, dan doen we dat in stijl.

3. Timothy Dalton

Dalton heeft twee keer de rol van James Bond op zich genomen en hij legde de basis om James Bond wat losser te maken. Het aantal maatpakken werd per film iets minder, waardoor er een iets meer nonchalante look gecreëerd werd. Ook zat het haar van 007 niet meer zo perfect als in voorgaande films. Niet gek natuurlijk, de beste man was dagelijks bezig om zijn vijanden uit te schakelen.

james bond stijl, Zo adopteer je de stijl van James Bond
Foto: Timothy Dalton in The Living Daylights

Dalton was weer nét even iets anders dan zijn voorgangers. Zijn stijl kun jij nabootsen door een beige pak te dragen met een paar zwarte loafers en een relatief relaxt wit overhemd.

4. Pierce Brosnan

Als je aan James Bond denkt, dan denk je ook aan een smoking. En hoewel deze smoking door alle heren vol overgave en stijl werd gedragen, maakte Pierce Brosnan de meeste indruk op ons. Hij was niet bang om mooi te zijn en over de top. Brosnan bracht de smoking naar een hoger niveau. De smokings die hij droeg waren formeel, verfijnd tot in de puntjes en had een aantrekkingskracht voor vrouwen waar jij alleen van durft te dromen.

james bond stijl, Zo adopteer je de stijl van James Bond
Foto: Pierce Brosnan in Die Another Day

Wil je als the next Pierce Brosnan op een feest komen, dan zul je moeten gaan voor een brute smoking. Ben niet bang om gezien te worden, dat is juist de bedoeling. Combineer een smoking van scheerwol met een vlinderdas, een wit pochet, een slim fit overhemd en een klassiek horloge.

5. Daniel Craig

Craig is volgens velen de meest ruige 007. Hij dood zijn tegenstanders net zo gemakkelijk met zijn blote handen als met een wapen. Onlangs werd bekend dat Daniel ook te zien is in de nieuwe James Bond film, die in 2019 verschijnt. Iets waar wij blij mee zijn. De stijl van Craig is iets meer casual, bijvoorbeeld door een witte jeans te dragen met een motorjas. Alleen er wordt geen afbreuk gedaan aan de pasvorm van de kledingstukken, die zitten nog altijd even perfect.

james bond stijl, Zo adopteer je de stijl van James Bond
Foto: Daniel Craig in Spectre

De laatste 007 heeft een dus iets meer casual stijl dan de anderen. Als je over straat loopt en wil dat mensen je aanspreken met: ‘Ben jij toevallig een dubbelganger van Daniel Craig?’ Dan raden wij het volgende aan: een zwarte coltrui die aansluit op het lichaam, een sportieve pantalon en een zilveren horloge waar je u tegen zegt.

Extra: George Lazenby

Tussen Sean Connery en Roger Moore speelde nog één andere acteur in de rol van 007: George Lazenby. Hij speelde uiteindelijke maar in één film. Terwijl de Bond-films een dik succes werden, is de acteercarrière van Lazenby eigenlijk mislukt. Toen de Australiër de rol kreeg in de film ‘On Her Majesty’s Secret Service’ had hij geen enkele ervaring. Sommige mensen vonden dat hij eigenlijk als een van de beste zijn rol speelde, omdat Lazenby al zijn vechtscènes zelf speelde. Toch vielen de cijfers van de film tegen, maar dat was meer omdat er voor deze Bond-film uit een ander vaatje werd getapt. Vanuit het productieteam dan.

Opvallend: hij kreeg een contract voor zijn neus om in zeven Bond-films te spelen. Lazenby weigerde omdat hij zeker wist dat de films zouden mislukken, want niemand zit toch te wachten op een gast in een smoking tijdens het hippietijdperk? We mogen aannemen dat hij zich nog wel een keer achter zijn oren heeft gekrabd.

Omdat Lazenby maar in één film speelde, heeft hij niet écht een eigen stijl ontwikkeld. Zijn stijl in de film kwam overeen met de stijl van de originele James Bond: Sean Connery.

james bond stijl, Zo adopteer je de stijl van James Bond
Foto: George Lazenby in On Her Majesty’s Secret Service